Poate Zazuzici poate sa-mi spuna daca este intr-adevar reteta vieneza. Chiar sunt curioasa. Cu toate ca e foarte, foarte buna, eu raman la parerea ca visinele sunt fructe mult mai potrivite in prajituri decat ciresele. Asta nu inseamna ca nu voi mai incerca retete de prajituri cu cirese.
Sursa retetei revista ungureasca " videk ize ".
pt. foaie
- 150 g faina
- 50 g zahar
- 100 g unt rece din frigider
- putina sare
- boabe de fasole pentru coptul orb
pt. prajitura
- 300 g unt, eu am pus jumatate
- 6 oua, eu am pus 3
- 300 g zahar, eu am pus 150 g
- putina sare
- coaja rasa de la o lamaie
- 75 g faina
- 75 g amidon
- 500 g cirese
Pentru foaie se amesteca ingredientele, se formeaza bila de aluat, se infasoara in foile transparenta si se baga pentru 30 min la frigider. Apoi se intinde foaia in tava, se acopera cu hartie de copt, se pun boabele de fasole si se baga la cuptor pentru 20 min. Se scoate, se raceste aluatul si se indeparteaza foaia de copt cu boabele de fasole. Untul moale se bate cu jumatate din cantitatea de zahar, vanilie, sare si coaja de lamaie, se adauga galbenusurile pe rand si se bate bine dupa fiecare galbenus. Albusurile se bat separat cu cealalta jumatate de zahar si se adauga alternativ cu faina si amidonul in amestecul de galbenusuri cu unt. Se toarna acest aluat peste blatul copt pe jumatate si se pun ciresele data prin faina. Se coace din nou prajitura pana trece testul scobitorii.
ingredientele pentru foaie
foaia de aluat intinsa in tava dupa ce a stat in frigider
puse boabele de fasole pentru " coptul orb "
ingredientele pentru " prajitura "
adaugate cate unul galbenusurile
alternativ se pune amestecul de faina cu amidon
si albusul
se toarna peste blatul pe jumatate copt
ciresele date prin faina
gata coapta
Cred ca e minunata, mi-ai facut o pofta!!
RăspundețiȘtergereAlexandrina
Delicioasa prajitura.. !! si daca are si cirese.. hmmm nu pot decat sa te intreb daca -i cumva pentru Provocarea lunii iunie?? o zi faina
RăspundețiȘtergereDeci asta e minunea de care ziceai zilele acestea...
RăspundețiȘtergereArata delicios!
O seara placuta iti doresc!
Arata tare bine! La inceput nu prea am inteles rolul fasolei , am citi de 2 ori :)) acum m-am prins ,, ca laptele,, ;) si este o reteta tare interesanta! Puup si o seara placuta!
RăspundețiȘtergerefoarte ademenitoare prajiturica.si eu sunt de parere ca visinele sunt mai potrivit in prajituri dar sunt sigura ca a fost un deliciu si in varianta cu cirese.pupici.seara minunata iti doresc
RăspundețiȘtergereDelicioasa si apetisanta.
RăspundețiȘtergereO seara placuta!
Bun bun! si eu sunt de parere ca visinele sunt mai bune in prajituri, asta pentru ca au o aroma mai intensa si sunt si acrisoare :) dar nici cu prajitura ta nu mi-e rusine, arata foarte bine! Pupici!
RăspundețiȘtergeresi eu zic ca trebuie sa fie tare buna ciresoasa asta!:)
RăspundețiȘtergerenu stiu daca o fi ceva traditional neaparat, drept e ca am vazut asa ceva cel putin la brutaria de unde ne luam noi painea. e foarte buna, delicioasa si aromata!
RăspundețiȘtergereSunteti tare, tare dragute multumesc.
RăspundețiȘtergereXandrinna, multumesc esti draguta.
Dulcegarii, multumesc.Din pacate n-am timp de participari, asta s-a potrivit, dar din pacate de cele mai multe ori, nu reusesc, si-atunci n-are sens. sa incurc si pe altii.
Alynusa, scumpusa, despre asta vorbeam, esti o dulce.
Adela, cred ca te-a indus in eroare, multumesc.
Sarah, multumesc mult, si bine ai revenit.
Gratziele, multumesc, o zi faina sa ai si tu.
Alina, multumesc, pupici si tie.
Alisuc, tu esti tare, tare draguta.
Zazuza, asa scria in revista, dar tu stii oricum mai bine, ca doar traiesti acolo.
Va pup cu drag pe toate, Micul.