Deja apar visinele de anul asta, la piata, iar eu mai fac prajituri cu visine congelate de anul trecut. Tare ne plac prajiturile cu visine, de fapt in general cele cu fructe. Bine reteta asta nu prevedea visine, dar cum eu bag fructe aproape peste tot, reteta mea prevede. Asa ca va prezint reteta mea, de prajitura cu visine si doua creme din revista " KisKegyed Konyhaja ".
pentru blat
- 7 albusuri
- 200 g zahar
- 150 g nuca macinata
- 4 linguri faina
- 1 pliculet praf de copt
pentru crema
- 7 galbenusuri
- 2 pachete budinca de vanilie
- 600 ml lapte
- 1 lingura amidon
- 200 g unt moale, eu am pus 100 g
- 200 g zahar
- 250 g piscoturi
- 10 ml rom
- putin lapte
- 150 g ciocolata
- cateva visine, cu cat mai multe cu atat mai bine
Pentru blat se bat spuma albusurile cu zahar, apoi se adauga nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt. Se toarna in tava unsa si tapetata si se coace pana trece testul scobitorii. Pentru crema se face budinca de vanilie din cele doua plicuri cu zaharul, amidonul si cele sapte galbenusuri. Crema racita se amesteca cu untul moale. In jumatate din crema se amesteca ciocolata topita, iar cealalta jumatate ramane galbena.
La asamblare se pune blatul, apoi crema galbena, piscoturile inmuiate in lapte cu rom, intre piscoturi se pun visinele, apoi se acopera cu crema de ciocolata.
din pacate n-am poze cu etapele, doar cu produsul finit
Si aceasta prajiturica arata superrrr!!!!!
RăspundețiȘtergerevreau si eu!!!
Te pup!
Inca o prajitura ce arata tare bine si cred ca este tare delicioasa , la ce ingrediente are?! pupicei!
RăspundețiȘtergereHmmm, ce bine arata si daca e cu visine, ma inscriu la o feliuta mica... Pup si-o seara placuta !
RăspundețiȘtergereE o prajitura foarte buna, dupa ce ingrediente are. Am niste struguri, cred ca o sa incerc sa vad ce-mi iese. O zi frumoasa, Micule! :)
RăspundețiȘtergereIar ma provoci :) Abia astept sa ajung acasa s-o fac si eu. Sigur nu mai ai o feliuta...Pupici din Viena.
RăspundețiȘtergereexcelenta idee! si noua ne plac prajiturile cu fructe, mai ales de genul asta, mai acrisoare! te pup cu drag!
RăspundețiȘtergere