Intre doua calatorii, mai postez si cate o reteta. Daca m-ar plati cineva dupa kilometrii parcursi, asa face ceva bani.
Dar sa revin. Imediat ce au aparut capsunile am si facut o prajitura. Una simpla care stiam ca ii place domnului Mitu. Ideea din practic, dar pana la urma altfel executata.
Pt. blat
- 4 oua
- 100 g faina
- 100 g zahar
- putina sare
Pt. umplut
- 500 g capsuni
- zahar dupa gust
- un plic tortenguss
Pt. insiropat
- zeama de pe capsuni
- 3 linguri zahar
Se bat albusurile cu zaharul si sarea. Se adauaga apoi pe rand galbenusurile. Faina se adauga apoi in ploaie si se amesteca de sus in jos. Se toarna aluatul in tava unsa si tapetata si se coace pana trece testul scobitorii.
Capsunile se presara cu zahar si se pun deoparte pana lasa zeama.
Pentru insiropat se pun cele trei linguri de zahar la caramelizat si se sting cu zeama de pe capsuni. Daca nu aveti destula completati cu putina apa.
Blatul racit se insiropeaza cu siropul rece, se taie capsunile felitue peste blat, si peste capsuni se toarna gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.
Aluatul in tava.
Gata copt.
Insiropat.
Puse capsunile.
Si prajitura.
Mai de aproape.
Acum sincera sa fiu, eu nu-s mare amatoare de pandispan simplu ( macar o crema de vanilie, ceva ) dar domnului Mitu si cui a mai gustat din ea, tare le-a placut.
Arata foarte bine. Din pacate sezonul capsunilor s-a cam incheiat. N-am mai vazut la noi in piata decat foarte urate.
RăspundețiȘtergerece mult imi place cum arata,imi cumpar gelatina si o si fac,mersi pt reteta,felicitari si un sfarsit de saptamana fain de tot
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, sunteti tare dragute.
RăspundețiȘtergereYaya sunt incantata ca o incerci.
Va pup si va doresc weekend placut.
Eu sunt moarta dupa capsuni, asa ca vreau...doua portii, te rog! Merci!Pupici
RăspundețiȘtergereLiana cu multa placere doua portii pentru tine.
RăspundețiȘtergereTe pup si eu si-ti doresc un weekend placut.
Foarte bine arata si sunt convinsa ca este un deliciu.
RăspundețiȘtergereO seara placuta!
excelenta si arata de milioane!va salutam si drum bun miine!
RăspundețiȘtergerearata foarte bine.asezoneaza blatul ala de pandispan cu niste sirop de capsuni de exemplu ,zahar vanilat si esenta de rom,razatura de portocala sau lamaie.
RăspundețiȘtergereWow... deci te stiu mama prajiturilor .. din nou m-ai lasat masca... super... felicitari... arata fantastic...
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, sunteti dragute ca de obicei.
RăspundețiȘtergereL-am insiropat Pansy, dar la mine mergea cu ceva crema.
Va pup pe toate si va doresc o zi minunata.
Felis tu esti tare draguta de fiecare data.Iti multumesc mult, si-i trimit un pupic lui Mihai.
RăspundețiȘtergereSa ai o zi frumoasa.
Foarte apetisanta si prezentarea ca de obicei excelenta.
RăspundețiȘtergereWeekend placut.
Pupici.
Eu astept visinele,ca sa fac prajitura copilariei mele,"Pandispan cu visine',o bunatate.....yummyyyyyy
RăspundețiȘtergereAriana esti tu foarte draguta, dar multumesc.
RăspundețiȘtergereCraita, si pentru mine visinele raman fructele preferate pentru prajituri.
Va pup si va doresc o duminica placuta.
Arata nemaipomenit de bine.....stie domnul Mitu ce stie!!!!
RăspundețiȘtergereIti doresc o Duminica frumoasa!!!
Multumesc mult.
RăspundețiȘtergereSi eu tie, la fel.
Dementiala prajiturica! O saptamana minunata si multi pupici de la noi :)
RăspundețiȘtergeresuper arata!
RăspundețiȘtergeresi eu fac, dar in tava rotunda. insa ale tale...
uau!
Vale draga esti tare draguta, multumesc mult.Pupam si noi pe voi, in special Biculina tare draguta.
RăspundețiȘtergereRalu, sunt sigura ca si a ta arata uau.Multumesc mult.
Va pup si va doresc o saptamana minunata.