joi, 19 aprilie 2018

Tort cu crema de ciocolata si de zmeura



A trecut si Pastele, imediat e mai si intram in linie dreapta. La voi cum a trecut ? La noi a fot fain dar si cu mult intrebari. Cand vine iepurasul ? Duminica. Da azi e sambata ? Nu, e vineri.Peste o jumate de ora. Da cand e duminica ?  Dupa azi ? Sambata le-am zis ca vopsim ouale la ora 12:00.Frate din  momentul in care s-au trezit, au inceput. Da cand vopsim ouale ? La 12:00. Da acuma ii 12 ? Nu, opt jumate,Peste 10 minute incepeau de la inceput. Dar na cand vor fi mari o sa ne lipseasca discutiile astea, asa ca sa nu fim carcotasi.
De Paste am avut tort, din care ei de abia au gustat, dar care sa nu-l fi facut, auzeam la reprosuri cu varf si indesat. Deci i-am cantat " la multi ani " Pastelui si asta a fost.
Reteta de pe Kuchengotter,de completata un pic de mine.

pentru primul blat:

- 150 g faina

- 100 g unt rece

- 30 g zahar

- 1 ou

- putina sare

- daca nu se leaga bine aluatul 2-3 linguri de lapte

pentru pandispan:

- 4 oua

- 80-90 g zahar

- 120 g faina

- putina sare

- 50 g unt topit

pentru crema de zmeura

- 600 g zmeura congelata

- 300 g iaurt grecesc bine scurs de apa

- 200 ml frisca

6 foi de gelatina

pentru crema de ciocolata

- 300 ml frisca

- 300 g ciocolata ( amaruie + cu lapte )

- in plus 2-3 linguri bune de gem de zmeura
   

Se amesteca ingredientele pentru blatul fraged se inveleste in foile transparenta dupa care se baga la frigider pentru 30 min. Se scoate, se intinde foaie, se decupeaza dupa forma in care va fi facut tortul si se coace.
Pentru pamdispan se bat ouale cu zaharul se adauga sarea apoi faina in ploaie iar ultimul untul topit. Se coace pana trece testul cu scobitoarea.
Zmeura se lasa cu zahar pana se decongeleaza. Se scure zeama dupa care se pune zmeura pe foc si se tine putin pana se sfarma sa poata fi stoarsa mai bine. Se pune in sita si se scot samburii. Se gusta se potriveste de zahar. Se adauga iaurtul apoi gelatina hidratata si topita pe baie de abur.  Cand crema incepe sa se ingroasa se adauga frisca batuta. La momentul asta eu incep asamblarea tortului. Se pune foaia frageda in forma se unge cu gem. Pandispanul rece se taie in doua pe orizontala. Peste gem se pune o foaie de pandispan. Se insiropeaza, nu foarte tare, cu zeama ramasa de la zmeura. Se pune inelul de tort dupa care se pune crema de zmeura. Se baga la frigider. Pentru crema de ciocolata se pune frisca pe foc si se lasa la incalzit fara sa fiarba. Se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste. Se baga la frigider pana se intareste. Se scoate se bate cu mixerul si se pune peste al doilea blat de pandispan insiropat. Se ororneaza dupa preferinte.





7 comentarii:

  1. Non c’è che dire, il tuo articolo fa proprio venire l’acquolina in bocca, e le foto sono molto invitanti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Great blog! Is your theme custom made or did you download it from
    somewhere? A design like yours with a few simple adjustements
    would really make my blog stand out. Please let me
    know where you got your theme. Many thanks

    RăspundețiȘtergere
  3. Superba prezentarea,imi place! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. You have made some really good points there. I looked on the net for additional information about the issue
    and found most people will go along with your views on this website.

    RăspundețiȘtergere