Din pacate anul asta de Paste am cam fost ( si mai sunt ) ocupata cu o pneumonie, asa ca n-am prea facut nimic din ce mi-am propus. u prea am ce arata asa ca istorie, nu prea recenta ( Craciunul trecut ) si Cognacplatzchen sau fursecuri cu coniac. Foarte bune si foarte asemanatoare cu islerele. Reteta de pe forumul arta culinara pusa de Peter.
pentru aluat
- 200 g faina
- 75 g zahar
- 75 g migdale macinate
- 125 g ut rece taiat cubulete
- 1 ou
- coaja rasa de la o lamaie
pentru umplut
- crema de ciocolata, eu am folosit ganahe de ciocolata + 2 linguri de cognac noroc ca mi-a atras atentia Cami, eu uitasem sa-l trec, de fapt nici nu l-am pus din cauza de copii, dar trebuie trecut pentru ca asa e corect
- gem acrisor
Ingredientele pentru aluat se amesteca se formeaza o bila, se inveleste in folie transparenta si se baga la frigider pentru cel putin o ora. Se scoate aluatul, se intinde foaie de 2 mm si se decupeaza in forma care va place. Se coc pe hartie de copt, pana cand se auresc. Se lipesc doua cate doua cu gem acrisor, sau cu crema de ciocolata. Se glazureaza cu ciocolata topita cu 2-3 linguri de ulei si se orneaza dupa preferinte.
aste-a fursecurile cu coniac
aici umplute cu crema de ciocolata
iar aici cu gem acrisor de zmeura
Hristos a inviat si sanatate!
RăspundețiȘtergereBune fursecuri, dar n-am inteles unde vine coniacul?
Cami
Adevarata a inviat si multumesc mult !
RăspundețiȘtergereScuze ca am uitat sa trec, doua linguri de coniac in crema de ciocolata.Eu nu am pus din cauza de copii si cred ca de asta am uitat sa trec.Multumesc mult pentru urari si pentru atentionare. Numai bine si dupa amiaza faina!