Suntem fani ai tutror aluaturilor, sarate, dulci, simple, sofisticate, nu conteaza.Din pacate lipsa de timp, ma face sa nu incerc cate retete as vrea, cate am salvat, dar din cand in cand reusesc sa mai strecor cate o reteta. Intre zilele de lucru, intre doua zile de nastere, o zumba, sau n iesiri cu trotinetele. Reteta asta de
aici.
pentru aluat
- 600 g faina
- 25 g drojdie
- 1lingurita zahar
- 300 ml
- 2 lingurite sare
- 1 galbenus
- 1 linguracu varf de smantana
- 100 g unt moale
pentru uns aluatul
- 100 g unt moale
- 250 g branza de vaci grasa
- 1 lingurita sare
pentru uns pogacelele
- 2 galbenusuri, eu pu un galbenus si-l diluez cu iaurt
- seminte de susan, eu am pus si de mac si de chimen
Se face maiaua din lapte, zahar, drojdie. Se amesteca faina cu sarea cu smantana, cu untul moale si cu galbenusul. Sefraanta, bine, bine de tot si se lasa la crescut, cam o ora. Se ia aluatul, se intinde foaie de 1 cm grosime, si se unge cu branza de vaci amestecata cu untul moalea si sarea. Se impacheteaza in trei, apoi se ridica marginile, si acoperit cu carpa, se lasa la odihnit inca 20 de minute. Semai impatura o data si se mai lasa la odihnit 20 de minute. Se intinde apoi o foaie de 2 degete grosime si se tiae cu forma rotunda pogacelele. Se ung cu galbenus, se presara cu seminte si se baga la cuptor pana se coc.
am si cativa pasi, aluatul uns cu amestecul de branza
prima impaturire
apoi si marginile
se repeta operatiunea, dupa care se taie pogacelele
ale mele nu-s asa de faine ca alea de pe sie, da au un gust minunat, de cand am descoperit reteta le-am facut de multe ori
si cu muscatura
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu