luni, 11 aprilie 2016

Tort cu capsuni si crema de branza




Da, prajitura sau tort nu conteaza, cu capsuni si branza, pentru noi sunt cele mai bune. u are niciun rost sa mai scriu cat e de bun, pentru ca m-as tot repeta.
Reteta de pe lecker.de.

pentru blat

- 50 g ciocolata amaruie

- 50 ml lapte

- 125 unt moale

- 125 g + 1 lingura zahar

- 1 pachetel zahar vanilat, eu o lingura mare

- putina sare

-  2 oua

- 175 g faina

- 1 lingurita praf de copt

pentru crema

- 3 foi gelatina

- 4 linguri gem de capsuni

- 1,2 kg capsuni

- 250 g crema de branza

- 3 pachete zahar vanilat, eu pun trei linguri

- 400 g frisca batuta

Se pune laptele pe foc, se adauga ciocolata si se lasa pana se topeste. Se raceste. Se bate untul cu 125 g zahar, cu zaharul vanilat si cu sarea pana devin cremoase. Se adauga ouale, unul cate unul. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga la amestecul de oua, alternativ cu ciocolata. Se coace blatul pana trece testul scobitorii, dar sa nu fie prea uscat. De pe blatul rece se taie o felie foarte subtire care se va faramita.
Pentru crema se inmoaie gelatina in apa rece. Branza se amesteca cu zaharul vanilat, dupa gust cu frisca batuta si cu gelatina scursa si topita. Se pune blatul pe un platou si se unge cu gem de capsuni. In jurul blatului se pune un inel pentru torturi. Se taie cateva capsuni pe jumatate si se aranjeaza pe marginea inelului de tort. Restul capsunilor se taie si se pun pe blatul de tort. Peste capsuni se pune crema de braza. Se orneaza cu farmituri de blat, cu capsuni sau dupa imaginatie.










Un comentariu:

  1. Vai cum arata si ce bun trebuie sa fie! Ador capsunile si cu crema de branza ...iese un desert nemaipomenit de bun.
    te pup o zi buna!

    RăspundețiȘtergere