Inca un titlu pe care habar n-am cum sa-l traduc, dar si fara traducere va spun ca-i foarte, foarte bun.
Sau cel putin noua tare ne place. E un desert unguresc, pe care la ei il gasesti peste tot, iar noi pentru ca suntem fani mac, l-am adoptat urgent.
Reteta tot de pe nosalty.hu
http://www.nosalty.hu/recept/kokusztejes-makosguba-vanilia-sodoval.
- 8 cornuri simple, nu foarte proaspete
- 500 ml lapte de cocos
- 500 ml lapte de vaca
- 40 g unt
- 3 galbenusuri
- 1 baton de vanilie sau 1 lingurita de aroma
- 200 g mac macinat
- 200 g zahar praf, eu am pus cam 170 g, daca va place mai duce puneti tot
- 1 lingura de unt pentru uns tava
pentru sos
- 3 galbenusuri
- 100 g zahar, eu cam 80 g
- 1 lingura faina, eu am pus amidon
- 1 lingura vanilie, eu am pus zahar vanilat
- 500 ml lapte
Cornurile se taie rondele si se pun intr-un vas rezistent la cuptor, uns cu unt. Laptele de cocos, laptele de vaca, untul, cele trei galbenusuri si vanilia se pun pe foc sa se infierbante. Se dau rondelele de corn prin laptele putin racorit. Daca va plac foarte insiropate, se mai stropesc si deasupra cu cateva linguri din amestecul de lapte. Peste cornurile din vas se presara un strat genros de mac macinat amestcat cu zahar pudra. Se baga la cuptor pentru cel putin 15 min. Se serveste apoi cu sosul de vanilie. Pentru sosul de vanilie se freaca galbenusurile cu restul ingredientelor, in afara de lapte. Se adauga apoi incet laptele si se pune pe foc pana se ingroasa putin. Eu pun la toate si putina sare. Adica la laptele si la sosul de vanilie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu