La multi ani, cu sanatate, fericire, noroc si va las mai departe pe fiecare, sa completati ce vi se pare ca lipseste. Va doresc numai bine in 2016 si numai bucurii.
Iar pe plan " bucataresc " scriu despre " betiva cu rom " careia eu i-am adaugat si visine, si care la mine asa va si ramane.
Reteta de aici.
pentru blat:
- 100 g nuca macinata
- 50 g faina
- 2 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- 150 g unt
- 5 oua
- 150 g zahar praf, eu am pus tos
- putina sare
- gem de caise pentru uns blatul, eu am pus cam 500 g visine bine scurse de suc
pentru crema:
- 200 g nuca macinata
- 200 g zahar praf
- 20 ml rom
- 200 g unt
- 2 linguri cacao
- 3 galbenusuri
pentru glazurat:
- 100 g ciocolata
- 100 ml frisca
Pentru blat se bate untul cu zaharul si sarea, se adauga pe rand ouale, apoi nuca amestecata cu faina si praful de copt. Se omogenizeaza bine si se toarna in tava. Peste aluat se pun visinele si se baga la cuptor pana trece testul scobitorii. In reteta originala nu se pun visinele, iar blatul copt si racit se unge cu gem de caise.
Pentru crema se amesteca nuca macinata cu 100 g zahar, cu romul si cu o lingura buna de apa. Untul se bate cu 100 g zahar si se adauga pe rand galbenusurile. Se amesteca cele doua compozitii si se intinde peste blat. Pentru glazura se topeste ciocolata in frisca fierbinte, apoi se toarna peste prajitura.
Cantitatea de zahar de la crema este orientativa, eu pun treptat, si gust.
cam asa a aratat prajitura
si dupa masacru
pentru blat:
- 100 g nuca macinata
- 50 g faina
- 2 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- 150 g unt
- 5 oua
- 150 g zahar praf, eu am pus tos
- putina sare
- gem de caise pentru uns blatul, eu am pus cam 500 g visine bine scurse de suc
pentru crema:
- 200 g nuca macinata
- 200 g zahar praf
- 20 ml rom
- 200 g unt
- 2 linguri cacao
- 3 galbenusuri
pentru glazurat:
- 100 g ciocolata
- 100 ml frisca
Pentru blat se bate untul cu zaharul si sarea, se adauga pe rand ouale, apoi nuca amestecata cu faina si praful de copt. Se omogenizeaza bine si se toarna in tava. Peste aluat se pun visinele si se baga la cuptor pana trece testul scobitorii. In reteta originala nu se pun visinele, iar blatul copt si racit se unge cu gem de caise.
Pentru crema se amesteca nuca macinata cu 100 g zahar, cu romul si cu o lingura buna de apa. Untul se bate cu 100 g zahar si se adauga pe rand galbenusurile. Se amesteca cele doua compozitii si se intinde peste blat. Pentru glazura se topeste ciocolata in frisca fierbinte, apoi se toarna peste prajitura.
Cantitatea de zahar de la crema este orientativa, eu pun treptat, si gust.
cam asa a aratat prajitura
si dupa masacru
foarte buna, dar pentru mine e genul din care mananci o bucata, iar alta mai mananci maine, sau ma rog bine mai tarziu
Sincera sa fiu ,este prima oara cand aud de prajitura "Betiva". Super ciocolatoasa si cu nuca ,nu-i rea deloc. Ai dreptate,este destul de consistenta,dupa o bucata esti ok.Te pup
RăspundețiȘtergereCred ca a föst delicioasa, arata foarte bine.
RăspundețiȘtergereLa multi ani Micule, un 2016 asa cum ti-l doresti! Te imbratisez cu mare mare drag.
Hai noroc!Ce buna trebuie sa fie betiva asta!
RăspundețiȘtergereNico, mai este o varianta, dar daca bine tin minte aia are vin, in blat. Te pup cu drag.
RăspundețiȘtergereLa multi ani si tie Any, si numai bine micutului din dotare.
Hai noroc si tie Maria. Sa ai un 2016 exceent.
Va pup si va doresc un 2016 minunat.