Cica nu m-am apaucat de fursecuit, dar ma mancau palmele sa mai incerc o reteta. De data asta cu cafea. Asa de fragede si gustoase au iesit.
Reteta din " secretele bucatariei ".
- 150 g unt moale
- 70 g zahar
- putina sare
- 1 galbenus
- doua pliculete cafea ness
- 1 lingura cacao
- 140 g faina
- 100 g ciocolata amaruie
- 100 ml frisca
- 2 linguri coniac, eu am pus rom
- boabe de cafea din ciocolata
Se freaca untul moale cu zahar si sare, se adauga apoi galbenusul iar ultimele faina cu cacaoa si un pliculet de cafea ness. Se formeaza o bila din aluat, se inveleste in folie transparenta si se baga pentru 1 ora la frigider. Se scoate apoi din frigider, se intinde foaie de cca 1 cm grosime si se decupeaza cercuri. Se baga la cuptor pentru aproximativ 20-25 min.
Frisca se pune pe foc si se incalzeste fara sa se lasa sa fiarba, se adauga ciocolata rupta bucatele, romul, celalalt pliculet de mess, si se amesteca pana se topeste. Se baga la frigider pana se intareste crema, apoi se bate cu mixerul. Cu aceasta crema se lipesc cate doua fursecuri, se glazureaza si se lipeste pe fiecare cate o boaba de cafea de ciocolata. Eu n-am facut alta glazura ci am pastrat din crema, am retopit-o si asa am glazurat fursecurile.
foaia intinsa
nu prea am poze multe
sectiune foarte frageda
Arata super si sunt foarte tentante !
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata biscuitii si se vede ca sunt fragezi :)
RăspundețiȘtergereTe astept pe blogul meu la concurs :)
Foarte frumoase si foarte bune! Cu siguranta am sa le incerc. Mai ales ca am comanda de la imparatie,doar de fursecvuri si biscuiti. Mi s-a spus categori "NU TORTURI si nu prajituri cu crema."
RăspundețiȘtergereMmmm cat de bine pot sa arate!!!
RăspundețiȘtergereCu siguranta am sa le fac si eu!!
RăspundețiȘtergereInteresanta reteta si tare frumoase sunt boabele de cafea din ciocolata.Nu am mai vazut in comert,sunt stafide invelite cu ciocolata sau chiar numai ciocolata?
RăspundețiȘtergereCe frumoase sunt!! As manca toata portia din fotografie!
RăspundețiȘtergereSandrina multumesc, esti tare draguta.
RăspundețiȘtergereAndreea multumesc pentru apreciere si invitatie.
Criss, ma bucur mult ca vrei sa le incerci.
Felis, multumesc, ma bucur ca vrei sa le incerci.
Mitinita multumesc, sunt boabe de ciocolata cumparate din Germania.Aici nu am vazut.
Alexandrina cu mult drag pentru tine o portia intreaga.
Va pup cu drag si va doresc o zi frumoasa.
Daca sunt ciocolatoase,atunci spun prezent.Daca sunt cuminte imi dai si mie?Te pupacesc.
RăspundețiȘtergereDia cu cea mai mare placere pentru tine.Te pup si eu cu mult drag.
RăspundețiȘtergereNici nu trebuie sa ai poze mai multe ca ne-ai facut deja pofta.....Arata superrr!!!!
RăspundețiȘtergereTe pup!Alynusa
HMM pe placul meu!! Arata super bine!! O seara placuta! Pup cu drag!
RăspundețiȘtergereAlynusa, esti o scumpa, multumesc.
RăspundețiȘtergereAdela ma bucur mult ca-ti plac.
Va pup si va doresc seara faina.
O intrebare. M-am apucat azi sa fac aceste fursecuri dar aluatul mi se pare foarte moale si cremos. Oare nu e prea putina faina? Nu stiu cum am sa reusesc sa intind aluatul asta atat de moale si de cremos. Sa mai adaug faina sa e suficient daca intind pe masa infainata? Sper sa-mi iasa ceva.
RăspundețiȘtergereEu zic sa-l tii putin mai mult la frigider, si doar daca si asa ti se pare prea moale, doar atunci mai adauga putina faina, dar nu multa. Cu cat mai putina faina adaugi cu atat mai fragede vor fi.Se lucreaza mai greu e adevarat, dar sunt mai bune.
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru raspuns. Pana la urma am renuntat sa-l mai intind ca mi se lipea de planseta asa ca am facut niste bilute cu mana si apoi le-am aplatizat. Acum sunt in cuptor.
RăspundețiȘtergereBuna ideea cu bilutele. Eu nu m-as fi gandit.
RăspundețiȘtergereAh, ador fursecurile cu cafea. imi place tare mult cum ti-au iesit!
RăspundețiȘtergereCorina multumesc mult, esti tare draguta.
RăspundețiȘtergereSa ai o seara faina.