luni, 23 octombrie 2017

Napolitane cu caramel si ciocolata




Nimic deosebit si totusi senzational de bune. Este un dulce pe care nu-l fac prea des petru ca stiu ca nu ma pot abtine, de la mancat. Si da sunt " to die for ". Mai am  o reteta faina cu napolitane dar asta e dupa gustul meu, mai buna.
Reteta, dintr-o revista ungureasca dar habar nu mai am din care. E notata in caiet deci in patrimoniu.

- 6 foi de napolitana, se pateface si din patru

pentru crema de cicolata

- 400 ml frisca

- 350-400 g ciocolata de buna calitate

- 1 lingura de rom


pentru crema caramel

- 300 g zahar

- 50 g unt

- 400 ml frisca

- putina sare sau dupa gust daca va place caramelul sarat puteti pune putin mai multa sare

Pentru crema de cicolata se pune frisca pe foc si se aduce la punctul de fierbere fara a o lasa sa fiarba. Se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca, pana se topeste. Se pune romul  si se lasa la racit.
Pentru crema caramel se pune zaharul la caramelizat, si se lasa pana are o culoare aurie. Se adauga untul apoi frisca si sarea. Se lasa la racit.
Se umplu foile de napolitane alternand cele doua creme.










3 comentarii: