La multi ani, cu santate, impliniri, fericire, noroc si implinirea tuturor dorintelor!
A trecut si 2016, si imi doresc ca tot ce afost rau sa fi ramas acolo, si doar ce e bun sa vina si in 2017, la toata lumea.
Cornuletele cu magiun de prune sunt printre preferatele noastre, asa ca incerc orice reteta mi se pare ca-i faina. Astea au fost minunate. Reteta de pe
no salty.
pentru aluat:
- 250 g unt
- 350-400 g faina
- 1 lingura otet
- 6 linguri apa
- 1 varf de cutit sare
- 60 g zahar
- o lingura buna de unt moale
pentru umplut
- magiun de prune
pentru presarat deasupra
- zahar praf
Se amesteca otetul cu apa. Se adauga apoi faina, sarea, zaharul si untul la temperatura camerei si se amesteca. Se intinde foaie si se unge cu untul moale. Se ruleaza apoi ca un cozonac si se baga la frigider invelit in folie. Se tine 1-2 h dar se poate si mai mult. Sescoate se taie in 3-4 bucati si se intinde fiecare bucata. Se taie mici dreptunghiuri care se umplu cu umplutura dorita.
aici aluatul uns cu untul moale
si cornuletele
si unul cu amprenta mea dentara
Ca de obicei faci lucruri deosebite!!
RăspundețiȘtergerePup Miculino :*
Am si eu o reteta de cornulte cu otet ...vin super bune... fragede. Pentru mine 2016 nu a fost un an grozav...sper macar ca 2017 sa fie cat de cat mai linistit. Inainte sa te salut ...fur un cornulet! te pup o duminica placuta!
RăspundețiȘtergereTe pup si multumesc.Nu-s chiar minunate da's bune, bune bune.
RăspundețiȘtergereNico te pup cu drag si sunt sigura ca 2017 va fi minunat pentru tine.