luni, 6 iunie 2016

Cornulete cu magiun din aluat cu drojdie




Fac des cornulete din astea, pentru ca ne plac mult. Incerc tot felul de retete, iar asta este nemaipomenita. Cu toate ca se lasa la crescut, nu sunt ca niste cornuri din alea pufoase, dar sunt dementiale. Fragede si moi in acelasi timp, sunt tare, tare bune.
Reteta de pe nosalty.hu


pentru aluat:

- 1 kg faina

- 3 galbenusuri

-  50 g  drojdie

-  3 linguri lapte caldut

- 400 g untura sau 680 g unt

- 200 ml smantana

- 200 g zahar

- 1/2 lingurita easa sare

pentru umplut

- gem acrisor sau rahat, nuca cu cacao, orice dupa preferinte, dar sa fie o umplutura mai tare

eu am facut jumatate de portie

Drojdia se dizolva impreuna cu o lingurita rasa de zahar, in laptele caldut. Se pune apoi faina intr-un vas, se adauga sarea, zaharul apoi untura sau untul si se omogenizeaza pana rezulta niste farmituri. Se adauga galbenusurile, smantana si apoi drojdia dizolvata deja in laptele caldut. Se framanta, dar nu mult, doar sa se omogenizeze bine ingredientele. Se acopera si se lasa o ora la crescut. Dupa o ora se intinde foaie de 1-2 mm grosime, se taie mici dreptunghiuri si se umplu cu gem. Se coc pe hartie de copt, pana se auresc. Se dau prin zahar pudra, sau nu.


aici cornuletele





si sectiune


2 comentarii:

  1. Ce bune sunt ...mi-ai facut o pofta! De mult nu fac cornulete. Cu smantana si untura....se topesc in gura. te pup ..o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Te pup si eu, Nico draga si te astept la cornulete.

    RăspundețiȘtergere