luni, 23 noiembrie 2015

Merdenele



N-o sa povestesc prea mult despre ele, pentru ca toata lumea le stie. Se fac cu carne,cu branza,si tot la fel de bune sunt. Pe vremea studentiei mele, le luam de la patiseria din Piata Operei, din Timisoara, unde acum e Macdonald's ul. By the way,se mai pot cumpara pe undeva merdenele ? SE mai fac pe undeva ? In Tg.Mures, nu.
Eu le-am facut dupa o reteta de pe culinar.ro si ce nu mi-a placut a fost ca era prea mult aluat la o merdenea. Laura Laurentiu le-a facut din mai putin aluat, si data viitoare incerc si eu la fel.

pentru aluat

- 1 kg faina

- 1 lingurita sare

- 1 lingura de otet

- aproximativ 0,5 l apa

+ pentru uns aluatul

- 0,5 kg margarina moale sa poata fi unsa, eu am facut jumatate cantitate de aluat si am pus 200 g unt gras moale

pentru umplut

- 0,5 kg branza amestecata cu 0,5 kg gris fiert cu putina sare, eu am pus branza de vaci amestecata cu telemea rasa, nu pun niciodata gris la branza ca nu-mi place

Din ingredientele pentru aluat se face un aluat putin mai tare decat cel de paine.Se imparte in bucati de 100 g, dar dupa mine e mai bine sa faceti ca Laura 60-65 g. Se ia fiecare bucata de coca si se intinde pe masa unsa cu ulei. Se intinde  subtire, si se unge cu untul moale. Se impatureste ca-n poza si se lasa la rece 10 min. Se scoate si se intinde din nou, dar mai subtire, se umple, apoi se impatrureste ca-n poza.Se pun pe tava si se coc la foc iute.

 intins aluatul si uns cu unt




impaturit






pregatite pentru rece


intinse din nou



pusa umplutura


pregatite pentru copt






si gata coapte



inca una


sectiune


6 comentarii:

  1. Cele mai bune placinte cu branza sarata din copilarie!! Cred ca nu am mai mancat de 20 de ani... Sigur le fac, dar astept sa se mai racoreasca afara :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Vale draga, mie nu mi-au iesit chiar ca cele cumparate, dar perseverez. Fa-le ca Laura Laurentiu sa aiba mai putin aluat.Pupici la gasca si mi-ar place sa ne vedem.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi-ar face mare placere sa ne vedem! Daca luam potul mare la loto venim peste voi :))) Dar la fel de bine va asteptam la noi :)

      Ștergere
  3. as vrea sa le fac si eu ca tare bine mai arata,dar drojdie nu trebuie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu trebuie drojdie.Laura Laurentiu le-a facut si ea dupa aceeasi reteta, dar a mai redus din aluat la fiecare bucata si cred ca e mai bine asa.
      Weekend placut iti doresc, Vero!

      Ștergere