N-o sa povestesc prea mult despre ele, pentru ca toata lumea le stie. Se fac cu carne,cu branza,si tot la fel de bune sunt. Pe vremea studentiei mele, le luam de la patiseria din Piata Operei, din Timisoara, unde acum e Macdonald's ul. By the way,se mai pot cumpara pe undeva merdenele ? SE mai fac pe undeva ? In Tg.Mures, nu.
Eu le-am facut dupa o reteta de pe
culinar.ro si ce nu mi-a placut a fost ca era prea mult aluat la o merdenea.
Laura Laurentiu le-a facut din mai putin aluat, si data viitoare incerc si eu la fel.
pentru aluat
- 1 kg faina
- 1 lingurita sare
- 1 lingura de otet
- aproximativ 0,5 l apa
+ pentru uns aluatul
- 0,5 kg margarina moale sa poata fi unsa, eu am facut jumatate cantitate de aluat si am pus 200 g unt gras moale
pentru umplut
- 0,5 kg branza amestecata cu 0,5 kg gris fiert cu putina sare, eu am pus branza de vaci amestecata cu telemea rasa, nu pun niciodata gris la branza ca nu-mi place
Din ingredientele pentru aluat se face un aluat putin mai tare decat cel de paine.Se imparte in bucati de 100 g, dar dupa mine e mai bine sa faceti ca Laura 60-65 g. Se ia fiecare bucata de coca si se intinde pe masa unsa cu ulei. Se intinde subtire, si se unge cu untul moale. Se impatureste ca-n poza si se lasa la rece 10 min. Se scoate si se intinde din nou, dar mai subtire, se umple, apoi se impatrureste ca-n poza.Se pun pe tava si se coc la foc iute.
intins aluatul si uns cu unt
impaturit
pregatite pentru rece
intinse din nou
pusa umplutura
pregatite pentru copt
si gata coapte
inca una
sectiune
Cele mai bune placinte cu branza sarata din copilarie!! Cred ca nu am mai mancat de 20 de ani... Sigur le fac, dar astept sa se mai racoreasca afara :)
RăspundețiȘtergereVale draga, mie nu mi-au iesit chiar ca cele cumparate, dar perseverez. Fa-le ca Laura Laurentiu sa aiba mai putin aluat.Pupici la gasca si mi-ar place sa ne vedem.
RăspundețiȘtergereSi mie mi-ar face mare placere sa ne vedem! Daca luam potul mare la loto venim peste voi :))) Dar la fel de bine va asteptam la noi :)
ȘtergereTe pup !
Ștergereas vrea sa le fac si eu ca tare bine mai arata,dar drojdie nu trebuie?
RăspundețiȘtergereNu, nu trebuie drojdie.Laura Laurentiu le-a facut si ea dupa aceeasi reteta, dar a mai redus din aluat la fiecare bucata si cred ca e mai bine asa.
ȘtergereWeekend placut iti doresc, Vero!