marți, 13 octombrie 2015

Ecler cu crema de portocale



Mare trecere are la noi eclerul. E adevarat ca Miculinului ii plac cel mai mult cele cu crema de vanilie, dar restul familiei tare le-au apreciat si aste cu crema de portocale, Si musai sa aiba glazura de ciocolata. Reteta de acum de pe blogul Gabrielei, dar pentru aluat am folosit reteta asta.

pentru crema

- 500 ml suc de portocale

- coaja rasa de la o portocala

- 4 galbenusuri

- zahar dupa gust, eu am pus zahar de portocale

- 50 g amidon

- 150 ml frisca batuta

peste crema se bate

- 150 ml frisca

- zahar dupa gust

pentru glazura

- 100 ml frisca nebatuta

- 100 g ciocolata amaruie

- 2 linguri ulei

250 ml suc de portocale se pun pe foc. Galbenusurile se bat cu zaharul, apoi se adauga amidonul. Peste galbenusuri se toarna restul de suc de portocale si se adauga la sucul de pe foc. Se lasa pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc, si se raceste prin amestecare. Dupa ce s-a racit se adauga frisca batuta. Cu aceasta crema se umplu eclerele. Peste crema se se pune frisca batuta si se glazureaza cu ciocolata. Pentru glazura se pune frisca la incalzit, se topeste in ea ciocolata, se amesteca, apoi se pune uleiul. Cand incepe sa se raceasca putin se toarna peste eclere.

aici eclerele



si aici



si masacrate


4 comentarii:

  1. Ce pofta mi-ai facut....imi plac teribil de mult eclerele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai ce bune sunt eclerele!! Cu aroma de portocale ,nu am mancat niciodata dar sigur nu sunt rele.
    weekend placut ...te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu ss masacra vreo doua!! Un weekend fain!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Maria eu ti-am mai scris. Da de veste cand esti in Mures.
    Nico, cu drag te-as servi, daca ajungi p la noi. Te pup cu drag mult.
    Adela, poate ne intalnim cand mai vii in Mures.
    Va pup cu drag si va doresc o zi excelenta.

    RăspundețiȘtergere