marți, 17 februarie 2015

Brownies cu nutella



Nu-s cel mai mare fan ciocolata, dar brownies, sau un tort cu ciocolata, sau inghetata cu ciocolata, oricand cu placere. E adevarat ca prajiturile si torturile cu ciocolata imi plac mai mult  daca-s combinate cu fructe. Browniesurile astea sunt primele care mi-au iesit cu crusta crocanta si miezul umed si foarte bun. Delicioase au fost.
Reteta de aici.
Eu am facut din start portie dubla, si tare bine am facut.

- 170 g faina

- 1/4 lingurita sare

- 150 g unt moale

- 200 g zahar

- 2 oua mari

- 1 lingura extract vanilie, eu am pus zahar vanilat

- 400 g nutella

Untul moale se bate bine, cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Se adauga pe rand ouale, apoi nutella. Se pune si faina si se toarna in tava unsa si tapetata. Se coace pana se formeaza crusta de deasupra, cam 40 min la cuptorul pe gaz.

crusta


si miezul umed


inca una


marți, 3 februarie 2015

Tarta cu dovlecel II



Nu mi-a placut deloc de Tom Kerridge cand l-am vazut gatind prima data. Il vazusem intr-o emisiune in care se intrecea cu un alt bucatar. Nu am un motiv anume, dar imi era antipatic. Asta pana am inceput sa-l vad in emisiunea cu retetele de pub, si mi-am schimbat tare repede parerea. Are retete complexe si deosebite, care-mi plac mult de tot, cu toate ca multe nu le voi putea incerca niciodata. Si sanu mai spun ce-mi place casa in care gateste ( cat am vazut din ea ), si terasa pe care mananca apoi.
Reteta de aici.

pentru blat

- 200 g faina

- putina sare

- 85 g unt rece taiat cuburi

- 80 g parmezan ras,sau ceva branza similara

- 2 galbenusuri

pentru umplut

- 2 dovlecei feliati subtire

- sare

- unt cat o nuca

- 1 ceapa feliata subtire

- 1 ardei rosu, eu am pus fulgi

- 150 g branza cheddar rasa

- 200 g smantana

- 4 galbenusuri

pentru pus deasupra

- 50 g parmeza ras

Se face aluatul amestecand ingredientele si se baga la frigider pentru 1 h. Dovleceii se sareaza si se pun putin deoparte sa- si lase apa. Ceapa se caleste in unt. Dovleceii se spala, se scurg si impreuna cu ardeiul taiat se adauga peste ceapa. Selasa cam 5 min. Aluatul se intinde in tava unsa si tapetata, si se coace " orb " pana are o culoare galben aurie. Eu nu am pus nimic cand am copt aluatul, doar l-amintepat cu furculita bine de tot,sa nu se umfle. Se bat ouale si se amesteca cu smantana si branza cheddar. Se pun dovleceii si se toarna umplutura peste aluatul precopt. Se mai presara parmezan si se coace pana se incheaga umplutura si aluatul e copt.

aluatul pregatit


precopt, eu am presarat si putin pesmet


umplutura pusa peste aluat


gata coapta





si felia