marți, 22 aprilie 2014

Saratele Monti F2



Nu, nu tin dieta Montignac, cel putin  nu inca, desi ar trebui, dar daca gasesc o reteta pe placul meu, si mai e si sanatoasa, cu siguranta o fac. Cu ingredientele date de Daniela, saratelele sunt de F1, dar eu n-am fost atenta si nu am avut faina de tarate. Nu conteaza, data viitoare le fac conforme, ca prea-s bune. Au placut si Miculinului, si Lucicai, asa ce le voi reface cu siguranta.
Reteta de pe forumul arta culinara, si ii multumesc mult Sorinei Daniela.

- 1 ou

- 180 g unt

- 300 g telemea

- 1 cana kefir/ iaurt sau lapte monti ( smantana diluata cu apa )

- 450 g faineturi din care

- 50 g faina de seminte de in

- 200 g faina integrala

- 200 g tarate de ovaz ( faina sau  nu )

- 1 lingurita praf de copt

eu am pus 150 g faina seminte de in, restul integrala

Se amesteca totul, se formeaza o bila si se baga la frigider pentru cel putin 1-2 h. Eu am lasat de pe o zi pe alta. Se imparte aluatul in patru, se intind foi si se taie, sau se decupeaza forme. Se presara cu mac, susan, chimen etc si se baga la cuptor.

aici saratelele



si sectiune





sâmbătă, 19 aprilie 2014

Paste fericit 2014!





Paste fericit va doresc, plin de belsug, lumina si intelegere. Tot binele din lume sa se reverse asupra voastra.
Va pup cu drag pe toti.

luni, 7 aprilie 2014

Clatite Hortobagyi




Cand locuiam in Satu Mare mergeam destul de des in weekend in Ungaria, ba la cumparaturi, ba la gradina zooloica, ba la strand. Din Targu Mures ajungem mult mai greu, dar na, nu poti fi cu toate. Printre mancarurile care le comandam cand mancam acolo, erau clatitele Hortobagyi care ne plac tare, tare, tare. Mai nou le fac acasa si-mi ies tare bune.
Reteta de pe http://aprosef.hu/hortobagyi_husos_palacsinta

- 700 g piept de pui

- 1 ceapa si jumatate, daca se poate rosie

- 650 ml apa

- 3 lingurite boia

- sare

- piper

- 175 ml smantana

- 50 g faina

- 8 clatite fara zahar

Se spala pipetul de pui si se taie cubulete. Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei. Se sareaza si se pipereaza. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga carnea taiata cubulete. Se lasa pana se albeste carnea, apoi se pune boiaua si apa. Se acopera vasul si se lasa cam 40 min pana se inmoaie carnea. Acum se poate pune putina rosie sau ardei, eu insa nu am pus. Pana se face carnea, smantana se amesteca cu faina, astfel incat sa nu fie cocoloase. Dupa ce carnea e gata, se strecoara de pe ea zeama si carnea se macina. Zeama se pune pe foc si se adaga ingroseala in felul urmator : cate putin din zeama de carne se adauga la smantana cu faina de cateva ori, apoi se pune toata zeama in ingroseala si se pune pe foc pana ii trece gustul de faina. Se mai gusta de sare si piper. Eu ceapa care nu s-a topit, dupa strecurare am adaugat-o la carne si le-am macinat impreuna.  Pe fiecare clatita se pune carne macinata, doua linguri de sos, apoi se impatura. Clatitele umplute se servesc cu sos, smantana si patrunjel tocat.

aici clatitele in timp ce se umplu


si gata de servit


sectiune delicioasa