joi, 28 aprilie 2011

Torta Pasqualina



Daca stiam ce succes o sa aiba, incercam mult mai repede tarta asta. Cu siguranta o trec la favorite si o voi face des. Ne-a placut foarte, foarte tare. Eu am facut alt aluat decat cel din revista, pentru ca stiam ca aluatul de la placinta cu carne ne place.
Reteta din " delicii de paste ", iar aluatul de la placinta cu carne de aici.

pentru umplutura:

- 500 g spanac fiert si tocat, eu am pus 1 kg

- 2 cepe tocate marunt si calite in putin ulei, eu nu am pus

- 500 g branza ricotta, eu am pus branza de vaci

- 100 ml smantana

- 75 g parmeazan ras

- 5 oua

- sare, piper, cimbru, bucuioc, oregano

si cu de la mine putere am pus cateva fire de leurda tocate

Pentru aluat se procedeaza ca la placinta cu carne. Pentru umplutura se fierbe si toca spanacul, se amesteca cu celelalte ingrediente si se pune peste jumatate din aluatul, intins foaie si pus in tava de tarta Se fac 5 adancituri in spanac si se sparge cate un ou in fiecare gaura. Se acopera cu cele 75 g parmezan ras apoi se pune cealalta foaie de aluat, se unge cu galbenus si se baga la cuptor.

umplutura si ouale



parmezanul ras peste oua




tarta gata coapta



si felia



Data viitoare fac mai mari gaurile sa incapa tot albusul, astfel incat sa nu se " atinga " de foaia de aluat de deasupra. Dar cu siguranta o voi mai face, pentru ca e mult prea buna.

17 comentarii:

  1. Pe langa faptul ca arata extraordinar de bine, sigur e si foarte buna la gust. Imi place tare mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Super arata! Cu siguranta e foarte buna Umplutura seamana cu cea de la tartele mele cu spanac, doar ca eu pun branza feta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu am facut-o....dar nu arata asa de bine ca a ta(inca nu am reusit sa o postez)!Buuuuna!!!
    Noapte buna.

    RăspundețiȘtergere
  4. Xandrinne, noua ne-a placut foarte, foarte tare.
    Multumesc Criss.
    Judy, sunt sigura ca arata foarte bine si a ta, dar asa ti se pare tie.
    Va pup si va doresc o zi faina.

    RăspundețiȘtergere
  5. nu am incercat-o niciodata,cu toate ca aici e traditionala,acum ca am vazu-o pe a ta,mi-ai facut pofta la cat de bine arata am sa o incerc,pt ca e si sanatoasa,spanac,ricotta...

    RăspundețiȘtergere
  6. Yaya,ai sa fi surprina sa vezi cat e de buna.
    Te pup si-ti doresc o zi faina.

    RăspundețiȘtergere
  7. superba tarta,de multa vreme mi-am propus sa o incerc...ce pofta mi-ai facut!:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Alisuc, si eu am tot vrut s-o incerc, iar acum i-a venit randul.
    Pupam familia Iepu.

    RăspundețiȘtergere
  9. cat de bine arata! cred si eu ca a aut succes major :))!

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte bune, am atatea retete de facut de-aici!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Felis, Zazuza, Oana, multumesc tare mult.Ma bucur ca va place.
    Va pup cu drag si va doresc o duminica placuta.

    RăspundețiȘtergere
  12. minunata.Am salvat mai multe retete de la tine ca sa le incerc ca Daid tot vrea mereu ceva nou :) Eram sigura ca aici o sa gasesc numai bunatati :)
    Ma gandesc ca ar merge puse inauntru oua fierte

    RăspundețiȘtergere
  13. Victoria multumesc mult, ma bucur ca-ti place, iar ideea cu ouale fierte cred ca e tare buna.
    Pup piticii tai si va doresc o seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  14. Fara doar si poate e grozava ! plina de vitamine.. O zi frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
  15. ioi ce faina-i trebuie facuta neaparat,am sa-o fac cu leurda ca am la congelator in loc de spanac,ce-o sa-i placa fetitei,pupik

    RăspundețiȘtergere
  16. Antonina multumesc mult, esti draguta.
    Doinitza precis e buna si cu leurda.
    Va pup si va doresc un weekend minunat.

    RăspundețiȘtergere