Am mai facut tarta cu broccoli si salam, foarte, foarte buna, cu toate astea am avut ceva emotii, o sa-i placa Miculinului, n-o sa-i placa. I-a placut mult, mult, mult. Si mie la fel. Si asta m-a bucurat pentru ca am mai pus o reteta la cele favorite. Sunt pregatita sufleteste de fiecare data, sa nu-mi iasa, sa-mi iasa dar sa nu ne placa, sa-mi placa mie, nu si Miculinului, invers e mai greu pentru ca am mai scris eu, mie imi place aproape tot.
Reteta din " secretele bucatariei ".
pt. aluat
- 125 g branza de vaci
- 5 linguri ulei
- 1 praf de sare
- 1 ou
- 250 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt, eu nu am pus
pt. umplut
- 250 g broccoli
- 100 g bacon feliat
- 250 g rosii cherry
- sare, piper
- 1 ou
- 1 galbenus
- 100 g cascaval ras
- 250 g smantana
Pentru aluat se amesteca branza de vaci cu ulei, sare si ou, se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt si se framanta putin. Se baga aluatul la frigider pentru 30 min. Se unge si tapeteaza o tava de 26 cm. Se scoate aluatul, se intinde in tava, se ridica o margine si se inteapa blatul cu furculita in mai multe locuri.
Pentru umplutura sse spala broccoli, se taie cotoarele, se separa buchetele si se fierbe in apa cu sare. Se trec prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Baconul se taie bucatele. Se repartizeaza legumele si baconul pe blatul de aluat. Se bate oul cu galbenus, smantana, cascaval, sare si piper se toarna peste legume si se coace cam 45 min.
ingredientele pentru aluat
aluatul gata de bagat in frigider
aluatul scos din frigider si presarat pesmet
legumele si baconul pe aluat
cu ouale, smantana si cascavalul
gata coapta
si felia
arata foarte bine,imi place! cred ca are un gust excelent! o seara placuta va doresc!
RăspundețiȘtergereMicule ,spune tu daca nu e buna?eu as manca non-stop .Arata bestial ,te pup
RăspundețiȘtergereArata foarte bine si tarta aceasta.Am sa fac si eu cat de curand.
RăspundețiȘtergereO combinatie pe gustul meu.Sectiunea este a mea,da?............hihihi.
RăspundețiȘtergeredélicieuse comme tourte et appétissante j'en prends note
RăspundețiȘtergerebonne soirée
Adela, multumesc, e foarte, foarte buna.
RăspundețiȘtergereNela, ai dreptate, e super faina.
Criss, ma bucur mult ca vrei s-o incerci.
Maria cu multa placere pentru tine.
Fimere merci, vous êtes très gentil.
Va pup cu drag si va doresc o zi minunata.
Excelenta arata tarta...nu poate fi decat foarte buna!
RăspundețiȘtergereo zi minunata!
de ce trebuie bagat aluatul la frigider?
RăspundețiȘtergereViolette multumesc, e foarte buna asa e.
RăspundețiȘtergereAnonim, nu e obligatoriu.Se baga la frigider pentru a fi mai fraged aluatul.
Seara faina va doresc.