marți, 5 aprilie 2011

Tarta cu broccoli si bacon



Am mai facut tarta cu broccoli si salam, foarte, foarte buna, cu toate astea am avut ceva emotii, o sa-i placa Miculinului, n-o sa-i placa. I-a placut mult, mult, mult. Si mie la fel. Si asta m-a bucurat pentru ca am mai pus o reteta la cele favorite. Sunt pregatita sufleteste de fiecare data, sa nu-mi iasa, sa-mi iasa dar sa nu ne placa, sa-mi placa mie, nu si Miculinului, invers e mai greu pentru ca am mai scris eu, mie imi place aproape tot.
Reteta din " secretele bucatariei ".

pt. aluat

- 125 g branza de vaci

- 5 linguri ulei

- 1 praf de sare

- 1 ou

- 250 g faina

- 1/2 lingurita praf de copt, eu nu am pus

pt. umplut

- 250 g broccoli

- 100 g bacon feliat

- 250 g rosii cherry

- sare, piper

- 1 ou

- 1 galbenus

- 100 g cascaval ras

- 250 g smantana

Pentru aluat se amesteca branza de vaci cu ulei, sare si ou, se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt si se framanta putin. Se baga aluatul la frigider pentru 30 min. Se unge si tapeteaza o tava de 26 cm. Se scoate aluatul, se intinde in tava, se ridica o margine si se inteapa blatul cu furculita in mai multe locuri.
Pentru umplutura sse spala broccoli, se taie cotoarele, se separa buchetele si se fierbe in apa cu sare. Se trec prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Baconul se taie bucatele. Se repartizeaza legumele si baconul pe blatul de aluat. Se bate oul cu galbenus, smantana, cascaval, sare si piper se toarna peste legume si se coace cam 45 min.

ingredientele pentru aluat





aluatul gata de bagat in frigider



aluatul scos din frigider si presarat pesmet



legumele si baconul pe aluat



cu ouale, smantana si cascavalul



gata coapta



si felia

9 comentarii:

  1. arata foarte bine,imi place! cred ca are un gust excelent! o seara placuta va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Micule ,spune tu daca nu e buna?eu as manca non-stop .Arata bestial ,te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine si tarta aceasta.Am sa fac si eu cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
  4. O combinatie pe gustul meu.Sectiunea este a mea,da?............hihihi.

    RăspundețiȘtergere
  5. délicieuse comme tourte et appétissante j'en prends note
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  6. Adela, multumesc, e foarte, foarte buna.
    Nela, ai dreptate, e super faina.
    Criss, ma bucur mult ca vrei s-o incerci.
    Maria cu multa placere pentru tine.
    Fimere merci, vous êtes très gentil.
    Va pup cu drag si va doresc o zi minunata.

    RăspundețiȘtergere
  7. Excelenta arata tarta...nu poate fi decat foarte buna!

    o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  8. de ce trebuie bagat aluatul la frigider?

    RăspundețiȘtergere
  9. Violette multumesc, e foarte buna asa e.
    Anonim, nu e obligatoriu.Se baga la frigider pentru a fi mai fraged aluatul.
    Seara faina va doresc.

    RăspundețiȘtergere