miercuri, 20 aprilie 2011

Foietaj cu piersici



In " secretele bucatariei ", de unde am luat reteta, se numea prajitura pufoasa cu piersici. Dupa mine, prajiturile cu foietaj numai pufoase nu sunt, eventual crocante, dar cum nici prajitura crocanta cu piersici, nu mi se parea potrivit, i-am spus foietaj cu piersici. Bine ceva super asemanator am facut cu capsuni, tot din sb, si se numeau flancuri cu capsuni, foarte, foarte bune, dar asta e alta poveste. Daca ii sa te iei dupa denumiri nu le recunosti de nicio culoare, dar nu conteaza.

- 1- 2 foi aluat foietaj

- 2 foi gelatina alba

- 1 plic praf de budinca de frisca

- 400 ml lapte

- 2 linguri zahar

- 1 galbenus

- 100 mfrisca

- 1 compot piersici

Se decupeaza forme ovale din aluat, se pun pe hartie, in tava de copt, jumatate se ung cu galbenus si se presara cu zahar. Se lasa la cuptor pana cresc si se auresc. Se prepara budina conform instructiunilor, dar cu 400 ml lapte, se ia de pe foc, si dupa ce se raceste putin, se adauga gelatina hidratata si topita, iar cand incepe putin sa se inchege se adauga frisca batuta. Se pune crema cu poshul pe jumatatile de aluat fara zahar, se acopera cu felii de piersica, apoi se pune cate o bucata de foietaj cu zahar. Eu nu le-am mai suprapus, pentru ca mi se pareau prea inalte, am pus crema si piersici, pe fiecare.
Miculinul, ar putea manca de astea zi lumina, noapte bezna, dar adevarul e, ca sunt si bune.

foietajul copt, eu nu le-am mai suprapus, desi asa am intentionat



gata asamblate



si de aproape

11 comentarii:

  1. simplu si gustos! oricum tot ce este cu piersici este super:)

    RăspundețiȘtergere
  2. le-as manca pe toate,una nu ti-ar ramanea:-))))pupicei

    RăspundețiȘtergere
  3. Nil, ultumesc mult, esti tare draguta.
    Doinitza, cu cea mai mare placere ti le-as oferi.
    Va pup si va doresc o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu in loc de foietaj prefer sa folosesc biscuiti sau piscoturi, cu piersici le-as manca oricum ;-)) puuup

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca-s tare bune si cu biscuiti, dar la noi foietajul e la loc de cinste.
    Te pup si eu cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  6. Exquisito biscuit,bien elaborado me encantan con crema,cariños y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  7. Yummy, ce bun!

    Paste fericit alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce frumoase.
    Paste fericit alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc mult, multumesc mult si pentru urari.
    Paste fericit sa aveti si voi!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sarbatori cu pace in suflet si in casa,sarbatori pline de bucurie , cu toti cei dragi in jurul mesei !

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc mult Bosco, si eu va doresc voua la fel.
    Te pup cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere