Un alt mare succes anul asta de Paste, au avut aperitivele astea. Am copt o tura, le-am pus deoparte cu gandul sa le umplu a doua zi. Cadn l-am intrebat pe Miculin unde au disparut, m-a intrebat foarte nevinovat " da vroiai sa faci ceva cu ele ? ". Da de unde, ma gandeam. Asa ca a doua zi am mai facut o tura, si in alte zile voi mai face multe ture, pentru ca au fost bestiale, si merg foarte, foarte bine si goale.
Reteta de pe blogul
pete bakes- 120 ml apa, data viitoare pun 110 ml
- 60 g unt
- 1/8 lingurita piper alb
- 60 g faina
- 2 oua, daca sunt mari puneti doar unul jumate,
- 1/2 lingurita mustar de Dijon
- 60 g branza rasa Gruyere + pt. presarat deasupra
Apa si untul se pun intr-un vas pe foc mare, pana se topeste untul. Se ia amestecul de pe foc si se adauga faina dintr-o data. Se amesteca enrgic sa se incorporeze faina, se pune din nou pe foc, flacara medie si se opareste aluatul. Adica se lasa pe foc, pana cand se formeaza o pojghita pe fundul vasului. Se ia de pe foc si se raceste putin. Apoi se adauga ouale, unul cate unul. Se pun apoi mustarul si branza rasa, se amesteca, se pun gramajoare pe hartia de copt in tava, se presara putina branza rasa pe fiecare, se baga la foc mare pana se umfla, apoi se face focul mai mic si se lasa pana se usuca bine in interior.
apa si untul luate de pe foc si adaugata faina
pus din nou pe foc mediu aluatul, pentru oparit
aluatul luat de pe foc, racit putin si adaugate ouale, pe rand
adaugat mustarul, si branza rasa
in tava inainte de copt
gata coapte
si umplute cu vinete
de aproape
Foarte faine si bune. Cu siguranta mai bune decat cojile de eclere.
RăspundețiȘtergeremicule,ce bun trebuie sa fie,o zi buna
RăspundețiȘtergereDaca zici ca-s bestiale Micule... inseamna ca trebuie sa salvez reteta!!...
RăspundețiȘtergerearata excelent, cred ca e excelent :))am sa incerc si eu cu siguranta... weekend placut! pupici! pupici!
RăspundețiȘtergereYummy, reteta de eclere doar ca varianta sarata, ce imi plac si mie gogoselele astea! Arata foarte bine, iar cu vinete cred ca au fost grozave!
RăspundețiȘtergereO bunatate ! ce idee super am sa le incerc si eu .Un weekend placut!
RăspundețiȘtergereCe bune, ce bune, pai chiar vroiai sa faci ceva cu ele?
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, sunteti dragute.
RăspundețiȘtergereOana, da de unde, glumeam si eu.
Va pup si va doresc duminica faina.
imi inchipui ce bune au fost ! mai ales daca au fost umplute si cu vinete !!!!
RăspundețiȘtergerece textura faina au,il inteleg pe miculin!:)
RăspundețiȘtergereBestiala reteta!si un aperitiv de efect...
RăspundețiȘtergereTe pup si iti doresc o saptamana usoara!
Daca ai timp, te astept cu drag s aparticipi la provocarea "Dulce Romanie" organizata de mine luna aceasta :)
RăspundețiȘtergereHa,ha,ha...ce tare a fost dl Miculin...mai patesc si eu din astea si o iau de la capat, la fel ca tine.
RăspundețiȘtergereInfulesc si eu una, ca-s aratoase! puup
as fi facut si eu exact ca sotul tau. au disparut! oare unde?! :))))) te pup tare!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult sunteti tare dragute.
RăspundețiȘtergereina, multumesc mult pentru invitatie, si ca te-ai gandit la mine, dar acum nu cred ca ma pot incadra in anumite termene si ingrediente.Oricum iti multumesc.
Cristina, multumesc mult mult pentru invitatie, dar in momentul asta nu ma pot angaja la nimic de genul asta.Dar iti multumesc mult.
Va pup cu drag si va doresc o zi minunata in continuare.
eu le zic eclere si le umplu cu frisca si cu crema de cremes,asa n-am facut niciodata,am sa le incerc,ca arata tare bine,le-am umplut si cu branza,pupicei
RăspundețiȘtergereAbsolut dementiale! pai nu avea dreptate omu'.. ce avei de gand sa faci ceva cu ele???
RăspundețiȘtergerePupici multi de la cangurii infrigurati :)
Foarte bune si in varianta dulce Doinitza.
RăspundețiȘtergereVale, esti draguta, aha deci tu tii cu ursu'.
Pupici si de la noi cu mult, mult drag.