Cand am citit reteta asta in cartea mea de muffinsi, am fost mega incantata. Am incercat-o, ne-au placut, dar nu-s " to die for ". Cu toate astea sunt multumita ca am vazut despre ce e vorba.
- 200 g smochine uscate
- 200 g faina
- 200 ml suc proaspat de portocale
- 2 lingurite praf de copt
- 150 g zahar
- 250 g branza slaba de vaca
- 80 g unt moale
- putina sare
- un ou
Se taie smochinele cubulete. Zeama de portocale se incalzeste si se toarna peste smochine. Acoperite se lasa sa stea cam 15 min. Se omogenizeaza faina si praful de copt. Untul moale se bate cu zaharul, sarea si branza. Se adauga oul. Apoi faina cu praful de copt, smochinele si zeama de portocale. Se toarna aluatul in forme si se baga la cuptor pana se auresc.
Smochinele se pot inlocui, fie cu caise uscate, fie cu stafide, sau curmale.
untul batut cu zahar si sare
adaugata si branza
pus si oul
faina cu praful de copt
smochinele si zeama de portocale
aluatul in forme
si muffinsii
sectionati
daca-s cu smochine uscate sigur imi plac!:)
RăspundețiȘtergereInteresanta combinatia,dar si delicioasa!!!
RăspundețiȘtergerepuppp si weekend fain!!
Ai zis branza si smochine?
RăspundețiȘtergereDeliciu suprem!
Vezi ca sunt deja la usa :D
nu am folosit niciodata smochine la dulciuri ,dar e o idee buna,o zi buna
RăspundețiȘtergereVai Micul ce superrrr arata!
RăspundețiȘtergereTe pup!
Alisuc, cu multa placere pentru tine.
RăspundețiȘtergereMirela, multumesc.
Alina, te astept cu mare, mare drag.
Yaya, nici eu nu folosisiem pana acum, decat smochine proaspete.
Alynusa, multumesc.
Va pup si eu cu drag si va doresc weekend placut.
Branza si smochine? e pe gustul meu,eu nu as apuca sa le pun ca le-as manca dinainte :-)))pupicei,foarte faine ti-au iesit
RăspundețiȘtergereDoinitza multumesc.Cu multa placere te-as servi.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc duminica placuta.
Foarte fain arata!te pup
RăspundețiȘtergereNela, multumesc mult scumpo.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc duminica placuta in continuare.