miercuri, 13 aprilie 2011

Biscuiti sarati



Crantanele, saratele, orice chestii crocante si sarata trec la noi una, doua. Si daca tot am ajuns in iarna, o zi in Elvetia mi-am luat branza Gruyere de acolo de la mama ei. Prima reteta care am gasit-o cu aceasta branza, si pe gustul meu, a fost reteta acestor biscuiti sarati, care pe langa bunaciunea de Gruyere, mai au si parmezan, alta feblete de-a mea, in materie culinara .
Reteta de pe blogul sau siteul " papilles&pupilles".

- 100 g faina

- 40 g unt sarat

- 40 g unt topit

- 50 g branza Gruyere rasa

- 50 g parmezan ras

- 1 lingura de gris dur, eu am intamplator din Germania, dar daca nu aveam puneam gris normal de la noi

- 1/2 lingura piper

- putina sare, eu am pus mai multa untul nefiind sarat

Se amesteca toate ingredientele, se formeaza un sul si se baga la frigider pentru o ora. Se scoate sulul din frigider, se taie felii de 1 cm grosime, se pun pe hartie de copt si se lasa sa se aureasca. Eu am intins foaie si am taiat cu forma de biscuiti. Am uns cu galbenus, am presarata mac si seminte de chimen.
Seamana cu crackersii cu doua feluri de branza, dar sunt si mai buni, desi tare mult ne-au placut si aia.

ingredientele la amestecat, eu nu am mai topit unutl, l-am pus tot rece, data viitoare jumatate il topesc



branza Gruyere



bila de aluat



gata de bagat la cuptor



gata copti

11 comentarii:

  1. Sunt bestiali de buni arunca si la mine vreo 5-6 .Te pup, o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca sunt foarte,foarte buni!
    O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. oauuu arata super deliciosi, super aurii, super bine! cum sa nu se termine daca arata asa?!... o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. ah, as putea rontai non stop la asa ceva :))

    RăspundețiȘtergere
  5. wauu ce fain arata,cred ca sant minunati ,o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  6. Nela, cu multa placere ti-as arunca mult mai multi.
    Alynusa, multumesc.
    Adela, multumesc.
    Zazu, si eu, dar din pacate la mine se si vede.
    Yaya, sunt tare buni.
    Va pup cu mult drag si va doresc o zi minunata in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sant preferatii mei!Mie mai mult imi plac rontaelile astea,decat dulcuirile!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  8. foarte frumosi.Dupa cum arata,cu siguranta ca sunt si gustosi :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Janet, si la noi in familie, am cativa carora le plac mai mult chestiile astea sarate, decat prajiturile.De asta si tot fac.
    Victoria, multumesc, sunt tare, tare buni.Pupic frumosilor tai pitici.
    Seara faina va doresc.

    RăspundețiȘtergere
  10. va asteapta un premiu pe blogul meu pe care o ofer cu toata dragostea si sinceritatea mea... o zi frumoasa sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  11. Adela multumesc mult ca te-ai gandit la mine.Te ro insa sa ma tutuiesti.Chiar dac sunt deja o capra batrana.
    O zi frumoasa iti doresc si eu tie.

    RăspundețiȘtergere