Cand am vazut prima data denumirea acestei prajituri pe culinar, tot felul de chestii mi-au tercut prin minte, dar nici prin gand nu mi-s trecut ca efectiv se toarna aluatul in tava. Printre variantele care mi-au trecut prin minte una era ca e o prajitura care-ti vine ca turnata. Ei, nu asta era explicatia, dar noua chiar ne vine ca turnata, ca tare ne place.
De data asta am facut-o dupa o reteta din " practic in bucatarie ".
- 18 linguri faine, eu le-am pus cam rase
- 18 linguri lapte
- 18 linguri ulei
- 18 linguri zahar, dupa mine merg si 17
- 4 oua
- 1 pliculet praf de copt
pentru umplut
- 750 g branza de vaca
- zahar dupa gust
- vanilie
- coaja de lamaie
Se bat ouale cu zaharul, laptele si uleiul, apoi se adauga faina omogenizata cu praful de copt. Pentru umplutura se amesteca branza cu zahar, vanilie ssi coaja de lamie. Jumatate din aluat se toarna in tava, se baga la cuptor pana se coace pe jumatate, se scoate, se intinde branza si se toarna apoi cealalta jumatate de aluat. Se baga la cuptor pana se aureste.
ouale batute cu zahar
cu laptele si uleiul
jumatate din aluat in tava
ingredientele pentru umplutura
pe urma m-am gandit sa pun si un ou
aluatul copt pe jumatate
pusa branza si cateva stafide, ca uitasem de ele, nu pot pune pe toata prajitura, pentru ca am in casa un Miculin caruia nu-i plac stafidele
turnata cealalata jumatate de aluat
si prajitura
cu siguranta una din cele mai bune prajituri cu branza.
Ce bine arata, numai buna ar fi pentru Paste :)
RăspundețiȘtergereSi eu fac! :D
RăspundețiȘtergere...numai ca in locul laptelui pun iaurt ;)
E absolut delicioasa!!!
N-are importanta faptul ca eu as manca branza cu orice :)))
Super faina si buna. Imi place si varianta cu branza si varianta cu mere.
RăspundețiȘtergereFoarte buna prajitura asta! Si ti-a iesit foarte frumoasa! ;)
RăspundețiȘtergereImi place foarte mult cum ti-a iesit! Te pup, week-end frumos!
RăspundețiȘtergereAlina multumesc, si mie mi se pare potrivita pentru Paste.
RăspundețiȘtergereAlina, cu iaurt n-am incercat, dar musai trebuie sa vad cum e.
Cristina, multumesc.Si la noi au trecere amandoua.
Miha, multumesc, esti o draguta.
Xandrina, multumesc, esti tu o scumpa.
Va pup cu drag si va doresc un weekend minunat.
O bunatatea de prajitura !as manca non-stop .Weekend placut!
RăspundețiȘtergereAsa e Nela, simpla dar tare, tare buna.
RăspundețiȘtergereTe pup cu mult drag.
Hmm hm ador prajitura, cred ca nu a mai ramas pentru mine?... cam prea tarziu m-am trezit!
RăspundețiȘtergereacuma ma alatur si eu corului,sunt convinsa ca e super si am s-o incerc!
RăspundețiȘtergereSant convinsa ca este grozava,insa eu o prefer cu mere!
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Adela n-a ramsa, dar daca vii incoace fac cu mare drag inca o tava.
RăspundețiȘtergerePansy incearc-o cu incredere, e una din cele mai simple dar bune prajituri.
Va pup si va doresc duminica frumoasa.
E super buna si cu mere, Janet.
RăspundețiȘtergereDuminica placuta iti doresc.
MUY LINDA Y DELICIOSA SE VE LA PARJITURA ME ENCANTARÍA PROBAR,ME LLEVO UN TROZO,ACÁ LO ACOMPAÑO CON UN TÉ,CARIÑOS Y ABRAZOS.
RăspundețiȘtergereMuchas gracias Rosita.Carinos Y abrazos.
RăspundețiȘtergereAm furat reteta si am facut si eu. Multumesc.
RăspundețiȘtergereCu multa placere Ghiocel.Ma bucur mult.
RăspundețiȘtergere