Ce legatura exista intre numele checului si insula, habar n-am, nu stiu nici macar daca o fi existand vreuna. Poate ca legatura o voi vedea dupa ce voi vizita insula;checul mi-a placut mult, deci daca o sa-mi placa si insula, asta ar fi legatura.
Pentru cineva caruia nu-i prea plac checurile, fac destul de multe, dar de data asta, chiar nu-mi pare rau, e super bun, iar coaja de lamaie confiata, e bestiala.
Reteta, din carticica pe care in sfarsit am reusit s-o fotografiez, sa i-o pot arata si Zazuzei.
- 1 lamaie bio, data viitoare folosesc coaja de la doua lamai
- 275 g zahar fin
- 35 ml apa
- 225 g unt moale
- 4 oua
- 250 g faina
Se incalzeste cuptorul, se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Se curata lamaia, cu un curatitor de zarzavaturi, apoi cu un cutit ascutit, se taiue cat mai bine partea alba, sa ramana doar partea galbena. Coaja astfel obtinuta se taie fasii subtiri si lungi. Se pun fasiile de coaja intr-un vas, se acopera cu apa si se pun pe foc. Se lasa sa fiarba 1 min., se apala cu apa rece, si se repeta aceasta operatiune. Intr-un alt vas se pun 50 g zahar si cei 35 ml apa, se da drumul la foc moale, si se lasa pana se topeste zaharul. Se adauga cojile de lamaie si se lasa 5 min. sa fiarba., sau pana arata sticloase. Cu o furculita se scot din sirop, si se pun pe hartie de copt, la racit.
Untul moale se bate cu zaharul, si se adauga pe rand ouale. Faina se cerne in acest amestec si se omogenizeaza destul de repede. Se toarna aluatul in tava, se acopera uniform cu coaja de lamaie glasata si se baga la cuptor pana trece testul scobitorii.
coaja de lamaie curatata cu curatitorul de zarzavat
taiata feliute
scoasa din sirop si pusa la uscat
untul batut cu zahar, adaugate ouale pe rand
pusa si faina
aluatul in tava, pusa si coaja de lamaie
gata copt
feliile
de aproape
si carticica pentru Zazuza
si inca o reteta deocamdata neancercata din carte
woow ce fain arata checul asta...
RăspundețiȘtergerese gaseste si in varianta romaneasca aceasta carte,am cumparat-o eu unei prietene de la diverta,are retete foarte interesante:)
RăspundețiȘtergerefoarte bine arata! cred ca e tare delicioasa...imi place checul tare mult, as manca o tona daca as putea...o seara placuta1
RăspundețiȘtergereFoare bine arata si stiu cat de bun e!
RăspundețiȘtergereTe pupam tare :)
Tare aromat cred ca e checul asta de Madeira, bun de incercat! :*
RăspundețiȘtergereStiu ca este delicios si arata si tare bine.....eu folosesc des coaja de portocala,conifiata!
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Michelle, multumesc.
RăspundețiȘtergereCraita, multumesc de informatie, am s-o caut si eu.
Adela, eu nu-s chiar fan chec, dar asta e tare, tare bun.
Vale, fain ca l-ai incercat.Va pupam si noi cu mult drag.
Liana, e foarte, foarte bun.
Janet, o sa folosesc si eu mult mai des, decat pana acum.
Va pup si va doresc un weekend minunat.
Ce bine arata checul tau! Poate devi fan :)
RăspundețiȘtergereImi si inchipui ce aromat si delicios e!
RăspundețiȘtergereGhiocel, Alynusa multumesc.
RăspundețiȘtergereVa pup si va doresc o sambata placuta.
L-am incercat! Merci mult pt. reteta! pupici multi :*
RăspundețiȘtergereMa bucur tare mult Liana.Cu multa, mult placere.
RăspundețiȘtergereTe pup si eu cu drag si-ti doresc weekend placut.
Micule, vin si eu cu o intrebare: checul asta nu necesita praf de copt sau ceva asemanator? pup tare!
RăspundețiȘtergereNu, nu necesita.Dar daca ai praf de copt, fara nitrati, adica bio, de la alnatura de exemplu, poti sa pui pentru mai multa siguranta.
RăspundețiȘtergereTe pup si eu draguta fata, si tot tare.