sâmbătă, 9 aprilie 2011

Prajitura cu morcovi si crema de branza



Am mai facut prajituri cu morcovi, si ne-au placut, dar cea facuta acum le intrece pe toate. Ma distreaza ce fata face cate cineva care n-a mai auzit de asa ceva, si cum se uita la mine, de parc-as vorbi avioane, cand spun ca fac prajitura cu morcovi.
Apoi dupa ce ia un pic din ea, se schimba problema.
Reteta de acum, din carticica din Austria.

- 6 galbenusuri

- 200 g zahar fin

- 250 g morcov ras

- 125 g migdale macinate

- 125 g alune de padure macinate

- 50 g pesmet

- 50 g faina alba

- 1 lingurita praf de copt

- putina scortisoara

- 1 lingurita pudra de ghimbir

- sare

- coaja rasa de la o lamaie

- 6 albusuri mari

- 40 g ghimbir confiat

pt. glazura

- 75 g unt moale, merge si mai putin

- 200 g branza philadelphia

- zahar praf dupa gust

- 2 picaturi aroma de vanilie, eu nu am pus

Se incalzeste cuptorul si se pregateste tava. Galbenusurile cu 1/2 din zahar, se bat pe bain marie. Vasul in care sunt galbenusurile, nu trebuie sa atinga apa, din vasul de dedesubt. Se bate amestecul pana devine cremos, se ia apoi de pe baie si se mai putin pana se raceste. Se adauga morcovii rasi.
Migdalele macinate, alunele macinate, pesmetul, faina, praful de copt, scortisoara, ghimbirul si sarea se amesteca. Se adauga si coaja de lamaie.
In alt vas se bat albusurile cu cealalta jumatate de zahar. Se adauga amestecul de faina la galbenusuri, apoi ghimbirul confiat, taiat fin. Ultimele se adauga albusurile, amestecand de sus in jos. Se toarna in tava pregatita si se baga la cuptor pana trece testul scobitorii. Se scoate si se lasa la racit. Se amesteca ingredientele pentru crema, se repartizeaza pe prajitura si se orneaza.

galbenusurile cu morcovii rasi



adaugate migdalele, alunele macinate si pesmetul



faina, praful de copt, ghimbirul pudra, sarea, scortisoara si coaja de lamaie, eu nu le-am mai amestecat separat



ghimbirul confiat



adaugate albusurile si amestecat de sus in jos



in tava inainte de cuptor



ingredientele pentru crema



eu am taiat prajitura in doua si am pus crema, in revista crema era deasupra, mie se pare mai usor de manevrat daca crema e intre blaturi



gata coapta





felia



12 comentarii:

  1. Inca nu am mancat niciodata prajitura cu morcovi , tot am auzit si am vazut dar nu am gustat, cred ca este delicioasa! am sa incerc si eu ! o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Micule eu nu am mancat pana acum dar cred ca-i delicioasa !Te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Adela, cu toata increderea sa incerci.Nu-ti dai seama ce buna e.
    Nela, multumesc, e tare , tare buna.
    Va pup si va doresc sambata frumoasa in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  4. e bunaaaaa:) da asa e, la noi romanii nu e asa cunoscuta ca si afara:) incercati-o ca e super buna, si crema de branza o completeaza perfect:)tare bine arata...fug repejor pana la tine ,la o felie:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe aici, carrot cake e ceva traditional, nu pot spune ca ma omor dupa ea, dar e ok :) chiar o sa fac si eu una curand, asa pentru arhiva :) O seara placuta iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca a iesit delicioasa!
    Eu am mancat cheg cu morcov,e foarte buna,nu iti dai seama ca are morcov,e cu totul alt gust.
    Te pup,draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  7. ce delicat ai ornato si n-am mai facut niciodata cu morcovi,am sa incerc o idee interesanta ,arata foarte bine,trimite-mi o feliuta sa gust:-)))odata am mancat la cineva prajitura cu foi in care-o pus bulion,chiar o fost buna,ar trebui sa o intreb de reteta,pupicei

    RăspundețiȘtergere
  8. Just me te astept cu mare drag la cate felii poftesti.
    Alina, nici eu nu sunt moarta dupa toate variantele, dar asta e chiar super, super buna.
    Alynus, nici in asta nu se simte, e asa de buna.
    Doinitza, multumesc, ma bucur ca vrei s0o incerci si te asigur ca nu-ti va parea rau.
    Va pup cu mult drag pe toate si va doresc o duminica cat mai frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  9. in Austria asta e traditionala de paste. abia astept :D :D. te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  10. N-am stiut, credeam ca e traditionala in tarile anglo-saxone, dar cat traieste omul, invata.
    Te pup si eu cu mare drag, Zazu.Sa ai o duminica frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ma omori tu cu combinatiile astea.Buna trebuie sa mai fie.
    Pup cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
  12. Maria, ma bucur ca iti place.E foarte, foarte buna.
    Te si eu cu mult, mult drag.

    RăspundețiȘtergere