Am mai facut prajituri cu morcovi, si ne-au placut, dar cea facuta acum le intrece pe toate. Ma distreaza ce fata face cate cineva care n-a mai auzit de asa ceva, si cum se uita la mine, de parc-as vorbi avioane, cand spun ca fac prajitura cu morcovi.
Apoi dupa ce ia un pic din ea, se schimba problema.
Reteta de acum, din carticica din Austria.
- 6 galbenusuri
- 200 g zahar fin
- 250 g morcov ras
- 125 g migdale macinate
- 125 g alune de padure macinate
- 50 g pesmet
- 50 g faina alba
- 1 lingurita praf de copt
- putina scortisoara
- 1 lingurita pudra de ghimbir
- sare
- coaja rasa de la o lamaie
- 6 albusuri mari
- 40 g ghimbir confiat
pt. glazura
- 75 g unt moale, merge si mai putin
- 200 g branza philadelphia
- zahar praf dupa gust
- 2 picaturi aroma de vanilie, eu nu am pus
Se incalzeste cuptorul si se pregateste tava. Galbenusurile cu 1/2 din zahar, se bat pe bain marie. Vasul in care sunt galbenusurile, nu trebuie sa atinga apa, din vasul de dedesubt. Se bate amestecul pana devine cremos, se ia apoi de pe baie si se mai putin pana se raceste. Se adauga morcovii rasi.
Migdalele macinate, alunele macinate, pesmetul, faina, praful de copt, scortisoara, ghimbirul si sarea se amesteca. Se adauga si coaja de lamaie.
In alt vas se bat albusurile cu cealalta jumatate de zahar. Se adauga amestecul de faina la galbenusuri, apoi ghimbirul confiat, taiat fin. Ultimele se adauga albusurile, amestecand de sus in jos. Se toarna in tava pregatita si se baga la cuptor pana trece testul scobitorii. Se scoate si se lasa la racit. Se amesteca ingredientele pentru crema, se repartizeaza pe prajitura si se orneaza.
galbenusurile cu morcovii rasi
adaugate migdalele, alunele macinate si pesmetul
faina, praful de copt, ghimbirul pudra, sarea, scortisoara si coaja de lamaie, eu nu le-am mai amestecat separat
ghimbirul confiat
adaugate albusurile si amestecat de sus in jos
in tava inainte de cuptor
ingredientele pentru crema
eu am taiat prajitura in doua si am pus crema, in revista crema era deasupra, mie se pare mai usor de manevrat daca crema e intre blaturi
gata coapta
felia
Inca nu am mancat niciodata prajitura cu morcovi , tot am auzit si am vazut dar nu am gustat, cred ca este delicioasa! am sa incerc si eu ! o zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereMicule eu nu am mancat pana acum dar cred ca-i delicioasa !Te pup
RăspundețiȘtergereAdela, cu toata increderea sa incerci.Nu-ti dai seama ce buna e.
RăspundețiȘtergereNela, multumesc, e tare , tare buna.
Va pup si va doresc sambata frumoasa in continuare.
e bunaaaaa:) da asa e, la noi romanii nu e asa cunoscuta ca si afara:) incercati-o ca e super buna, si crema de branza o completeaza perfect:)tare bine arata...fug repejor pana la tine ,la o felie:)
RăspundețiȘtergerePe aici, carrot cake e ceva traditional, nu pot spune ca ma omor dupa ea, dar e ok :) chiar o sa fac si eu una curand, asa pentru arhiva :) O seara placuta iti doresc!
RăspundețiȘtergereCred ca a iesit delicioasa!
RăspundețiȘtergereEu am mancat cheg cu morcov,e foarte buna,nu iti dai seama ca are morcov,e cu totul alt gust.
Te pup,draga mea!
ce delicat ai ornato si n-am mai facut niciodata cu morcovi,am sa incerc o idee interesanta ,arata foarte bine,trimite-mi o feliuta sa gust:-)))odata am mancat la cineva prajitura cu foi in care-o pus bulion,chiar o fost buna,ar trebui sa o intreb de reteta,pupicei
RăspundețiȘtergereJust me te astept cu mare drag la cate felii poftesti.
RăspundețiȘtergereAlina, nici eu nu sunt moarta dupa toate variantele, dar asta e chiar super, super buna.
Alynus, nici in asta nu se simte, e asa de buna.
Doinitza, multumesc, ma bucur ca vrei s0o incerci si te asigur ca nu-ti va parea rau.
Va pup cu mult drag pe toate si va doresc o duminica cat mai frumoasa.
in Austria asta e traditionala de paste. abia astept :D :D. te pup cu drag!
RăspundețiȘtergereN-am stiut, credeam ca e traditionala in tarile anglo-saxone, dar cat traieste omul, invata.
RăspundețiȘtergereTe pup si eu cu mare drag, Zazu.Sa ai o duminica frumoasa.
Ma omori tu cu combinatiile astea.Buna trebuie sa mai fie.
RăspundețiȘtergerePup cu mult drag!
Maria, ma bucur ca iti place.E foarte, foarte buna.
RăspundețiȘtergereTe si eu cu mult, mult drag.