Risotto, imi place la nebunie. Aproape cu orice. Asa ca am sa incerc toate retetele de risotto gasite in " secretele bucatariei ". Este singurul fel aprope de orez, pe care il mananca si Miculinul.
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura de ulei de masline
- 100 ml vin alb sec
- 250 g orez cu bob rotund
- 800 ml supa de legume, la mine a intrat 1 l
- sare, piper
- 1 legatura patrunjel
- 1-2 legaturi ruccola
- 80 g parmezan proaspat ras, eu nu am pus
- 50 g unt, eu nu am pus
Se incinge uleiul si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga orezul si se lasa pana devine sticlos. Apoi se stinge cu vin. Se lasa pana se evapora tot vinul, apoi se adauga cate un polinic de supa de legume, amestacnd mereu. Nu se adauga urmatorul polonic, pana cel precedent nu a fost absorbit. Se curata rucola si se opareste impreuna cu patrunjelul. Se scoate din apa si se baga in apa cu gheata. Apoi se mixeaza cu un catel de usturoi si cu putin ulei de masline. Acest pesteo de ruccola se adauga peste orez. Se finiseaza cu unt si parmezan.
ceapa si usturoiul la calit, eu am folosit ceapa verde
adaugat si orezul, eu nu am avut rabdare sa se faca tot sticlos, pentru ca se cam lipea
pus vinul
cate un polonic de supa
ruccola si patrunjelul macinate
si risotto
rucola e preferata noastra,mancam salata ori de cate ori o avem in casa,asa o reteta cu orez cred ca mi-ar place mult,o incerc,o saptamana usoara
RăspundețiȘtergereImi place orezul, oricum ar fi la nebunie...prefer orez de multe ori ca si garnitura decat cartofi... foarte buna reteta! O seara placuta!
RăspundețiȘtergereuite ca eu n-am facut inca niciodata risotto.nu m-am invrednicit inca.asa ca te premiez de Paste cu niste premii simpatice,poti sa treci pe la mine sa le ridici!
RăspundețiȘtergereDelicios!!..
RăspundețiȘtergereUn premiu te astepta pe blogul meu!!
Yaya, ma bucur mult ca vrei sa incerci.Sa pui multa ruccola.
RăspundețiȘtergereAdela, mul;tumesc.
Pansy, eu sunt mare fan risotto.
Felis, Pansy multumesc mult ca v-ati gandit la mine.
Va pup si va doresc o zi faina.
Un premiu oferit din inima- te asteapta pe blogul meu!
RăspundețiȘtergereSarbatori cu bine!
Micule iar vii cu o bunaciune !O zi cat mai placuta !
RăspundețiȘtergereAlina, multumesc mult.Sarbatori fericite si tie alturi de cei dragi.
RăspundețiȘtergereNela, ma bucur mult ca-ti place.Te pup cu drag.
Imi place rizoto....il fac si consum cu multa placere!
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Janet, suntem pe aceeasi lungime de unda.
RăspundețiȘtergereO zi buna si tie.