vineri, 15 aprilie 2011

Prajitura turnata cu branza



Cand am vazut prima data denumirea acestei prajituri pe culinar, tot felul de chestii mi-au tercut prin minte, dar nici prin gand nu mi-s trecut ca efectiv se toarna aluatul in tava. Printre variantele care mi-au trecut prin minte una era ca e o prajitura care-ti vine ca turnata. Ei, nu asta era explicatia, dar noua chiar ne vine ca turnata, ca tare ne place.
De data asta am facut-o dupa o reteta din " practic in bucatarie ".

- 18 linguri faine, eu le-am pus cam rase

- 18 linguri lapte

- 18 linguri ulei

- 18 linguri zahar, dupa mine merg si 17

- 4 oua

- 1 pliculet praf de copt

pentru umplut

- 750 g branza de vaca

- zahar dupa gust

- vanilie

- coaja de lamaie

Se bat ouale cu zaharul, laptele si uleiul, apoi se adauga faina omogenizata cu praful de copt. Pentru umplutura se amesteca branza cu zahar, vanilie ssi coaja de lamie. Jumatate din aluat se toarna in tava, se baga la cuptor pana se coace pe jumatate, se scoate, se intinde branza si se toarna apoi cealalta jumatate de aluat. Se baga la cuptor pana se aureste.

ouale batute cu zahar



cu laptele si uleiul



jumatate din aluat in tava



ingredientele pentru umplutura



pe urma m-am gandit sa pun si un ou



aluatul copt pe jumatate



pusa branza si cateva stafide, ca uitasem de ele, nu pot pune pe toata prajitura, pentru ca am in casa un Miculin caruia nu-i plac stafidele



turnata cealalata jumatate de aluat



si prajitura



cu siguranta una din cele mai bune prajituri cu branza.

17 comentarii:

  1. Ce bine arata, numai buna ar fi pentru Paste :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu fac! :D
    ...numai ca in locul laptelui pun iaurt ;)
    E absolut delicioasa!!!
    N-are importanta faptul ca eu as manca branza cu orice :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Super faina si buna. Imi place si varianta cu branza si varianta cu mere.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte buna prajitura asta! Si ti-a iesit foarte frumoasa! ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place foarte mult cum ti-a iesit! Te pup, week-end frumos!

    RăspundețiȘtergere
  6. Alina multumesc, si mie mi se pare potrivita pentru Paste.
    Alina, cu iaurt n-am incercat, dar musai trebuie sa vad cum e.
    Cristina, multumesc.Si la noi au trecere amandoua.
    Miha, multumesc, esti o draguta.
    Xandrina, multumesc, esti tu o scumpa.
    Va pup cu drag si va doresc un weekend minunat.

    RăspundețiȘtergere
  7. O bunatatea de prajitura !as manca non-stop .Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  8. Asa e Nela, simpla dar tare, tare buna.
    Te pup cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere
  9. Hmm hm ador prajitura, cred ca nu a mai ramas pentru mine?... cam prea tarziu m-am trezit!

    RăspundețiȘtergere
  10. acuma ma alatur si eu corului,sunt convinsa ca e super si am s-o incerc!

    RăspundețiȘtergere
  11. Sant convinsa ca este grozava,insa eu o prefer cu mere!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  12. Adela n-a ramsa, dar daca vii incoace fac cu mare drag inca o tava.
    Pansy incearc-o cu incredere, e una din cele mai simple dar bune prajituri.
    Va pup si va doresc duminica frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  13. E super buna si cu mere, Janet.
    Duminica placuta iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  14. MUY LINDA Y DELICIOSA SE VE LA PARJITURA ME ENCANTARÍA PROBAR,ME LLEVO UN TROZO,ACÁ LO ACOMPAÑO CON UN TÉ,CARIÑOS Y ABRAZOS.

    RăspundețiȘtergere
  15. Muchas gracias Rosita.Carinos Y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  16. Am furat reteta si am facut si eu. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  17. Cu multa placere Ghiocel.Ma bucur mult.

    RăspundețiȘtergere