duminică, 28 martie 2010

Taleri din aluat cu cartofi, cu marar


Intr-una din zile, saptamana trecuta, mi-a ramas de la pranz putin pireu si cum vazusem intr-una din revistele unguresti niste taleri cu cartofi si marar, a nu mi-a luat mult sa amestec tot ce trebuie si sa ii fac.
Am facut jumatate de portie din cauza de cantitate de cartofi, si foarte bine am facut, pentru ca proaspeti au fost foarte, foarte buni, in schimb cativa care au ramas pe a doua zi, nu mi-au mai placut.
Prima tura, cea pozata, am facut-o cu taleri mai subtiri si mai palizi, dar cei mai buni au fost cei din tura a doua, care i-am facut mai grosuti si i-am lasat sa se rumeneasca foarte frumos.
Pun reteta cu cantitatile din revista, ca nu toata lumea are familia formata din doua persoane.

-300 g cartofi fierti in coaja

- 360 g faina

- 1 lingurita sare

- 100 g cascaval ras

- 80 g unt de la frigider

- 1 galbenus + 1 pentru uns deasupra

- 2 linguri marar proaspat, tocat, eu am pus uscat

Cartofii se fierb in coaja, si se racesc.Reci se dau prin razatoarea mica si se amesteca cu faina, sarea, cascavalul ras tot pe razatoarea mica, mararul tocat si untul din frigider taiat cubulete.Se adauga apoi oul si se omogenizeaza.Se formeaza o bila, se inveleste in folie transparenta si se baga la frigider pentru 1h.
Se intinde apoi foaie cam de 1-1,5 cm, se decupeaza talerii, se ung cu galbenus, se presara cu ce vreti, eu am presarat cascaval, si se coc pana se rumesnesc frumos.

Ingredientele in castron.



Talerii decupati, pusi in tava si unsi cu galbenus.



Presarati cu cascaval.



Talerii gata.



Mai de aproape.

15 comentarii:

  1. Foarte faini! Merg ca si aperitiv de minune. Trebuie sa-i fac si eu, sigur vor fi pe gustul lui Alex.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult, esti draguta.Pai trebuie sa-l aduci pe Alex la mine.Pupic lui Alex.

    RăspundețiȘtergere
  3. hmmm,ce snack grozav,ar merge ca-s lihnita, de la slujba venita!te pup si o saptamina faina,sa faci prajiturele pt. paste si sa le imparti cu noi!virtual,of course!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu multa placere ti-as da si din astea si si rajiturele nu numai virtul.Esti tu o draguta si scumpa.Multumesc.Va pup pe toti trei cu drag deci si pe Iepu.
    O Saptamana Mare cu liniste sa aveti si voi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte interesanta reteta! Imi ploua in gura! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Mihaela, ma bucur mult ca-ti place.

    RăspundețiȘtergere
  7. Combinatie perfecta!
    Reteta marcata la catastif ;P

    O saptamana minunata!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Esti draguta tare Alina, multumesc.
    O saptamana frumoasa sa ai si tu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Vai ce deliciosi tre` sa fie!!! Imi place combinatia!;)

    RăspundețiȘtergere
  10. M.T Is buni, ai dreptate.Ma bucur mult ca-ti plac.
    O saptamana frumoasa sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  11. cred ca sunt delicoasi.si e un mod foarte interesant de a consuma cartofii ramasi deja fierti.pupicei si o saptamana minunata

    RăspundețiȘtergere
  12. cat de bine arata...cred ca au un gust grozav...

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc sunteti foarte, foarte dragute.
    Sarah, de la asta am pornit si eu.
    Va pup cu drag si va doresc si eu voua o saptamana perfecta.

    RăspundețiȘtergere
  14. micule am facut azi talerii si au iesit fantastici.am avut ce-i drept si ajutor de nadejde la decupat...si apoi tot el i-a rontait.maine pun reteta si la mine pe blog daca nu te deranjeaza.
    o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  15. Mihaela, ma bucur mult ca-ti place reteta, dar mai ales ma bucur ca i-au placut Fluturasului.
    Nu ma supar absolut deloc sa pui reteta la tine pe blog, dimpotriva as fi foarte, foarte incantata.
    Si eu va doresc voua o zi frumoasa in continuare.

    RăspundețiȘtergere