miercuri, 25 mai 2011

Melcisori cu cascaval



O reteta de saratele un pic mai inedita, cel putin pentru mine, a fost asta de melcisori cu cascaval, care am gasit-o in " kiskegyed konyha ". Nu-s chiar " to die for " dar is buni, si ii voi mai face.

- 200 g unt

- 150 g cascaval ras

- 1 lingurita boia

- 1 varf de cutit praf de copt

- 250 g faina

- 100 ml lapte

Untul moale, se imparte in doua parti egale. Una din parti se amesteca cu cascavalul ras, cu boiaua si cu putina sare.Sarea se pune in functie de cat e de sarat cascavalul.
Cealalta parte de unt moale se amesteca cu faina, praful de copt si putina sare. Se adauga laptele si se framanta un aluat. Se imparte aluatul in trei si fiecare bucata se intinde foaie de aprox.0,5 cm, se unge cu crema de cascaval si se ruleaza. Se inveleste fiecare rulou in foile transparenta si se baga la frigider pana a doua zi. A doua zi se taie feliute subtiri din cele trei rulouri se pun pe hartie de copt, si se baga in cuptorul preancalzit pana se coc.

faina cu untul moale, sarea si praful de copt



adaugat cate putin laptele



umplutura, eu am pus si ceapa ciorii



aluatul impartit in trei



intinsa fiecare bucata si unsa cu umplutura



rulate, infasurate in folie transparenta si bate la frigider pana a doua zi



in tava inainte de a le baga la cuptor



gata coapte

10 comentarii:

  1. sant minunati pentru o gustarica!

    RăspundețiȘtergere
  2. Super arata!!! trebuie incercate:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Superbi Micule draga, trimite-mi si mie cativa! vai ca la noi e trecut de 22 si am o pofta acum!!! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Janet, bianca, multumesc mult.
    Alina, cu mul multa placere.
    va pup cu drag si va doresc o zi faina.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai de capul meu ce superrr arataaaa!!!!!
    Oare pot inlocui untul cu untura?
    Trebuie sa-i incerc musai...
    Te pup dulce!

    RăspundețiȘtergere
  6. Alynusa, multumesc mult.Cu siguranta ies foarte bune si cu untura, dar sa reduci cantitatea.
    Te pup si eu cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  7. arata tare bine ! eu ii fac mai simplu,cu aluat foietaj.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Pansy, esti draguta.
    Buna ideea si cu aluatul foietaj.

    RăspundețiȘtergere
  9. intrebare: Schnittlauch e ceapa ciorii :))? hai, ca te intreb pe tine ca mai ai de a face cu neamurile teutone :)), altfel, am inghitit in sec la melcisorii astia :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Of ce rau imi pare ca n-am vazut la timp intrebarea. Da Schnittlauch e ceapa ciorii. Te pup cu drag Zazuzici.

    RăspundețiȘtergere