Adica are ananas in blat, si nu in crema. Curioasa cum sunt, am incercat-o. Dezamagirea a venit din faptul ca nu e aromat blatul ( poate pt. ca am folosit compot ), dar a urmat bucuria, ca e tare pufos, ud si bun. Deci probabil rolul ananasului nu e cel care mi-l inchipuiam eu, dar un rol are cu siguranta, pentru ca a fost tare buna prajitura. O voi mai face, cu siguranta, dar am sa folosesc ananas proaspat.
Reteta din " blikk nok konyha ".
pentru blat
- 4 oua
- 120-130 g compot de ananas
- 150 g zahar
- 1 pliculet zahar vanilat
- putina sare
- 250 g faina
- 100 g nuca macinata
- 2 lingurite bicarbonat
pentru crema
- 200 ml frisca
- 500 g branza de vaci
- zahar praf dupa gust si dupa ce frisca folositi
- coaja rasa de lamaie
Se bat galbenusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar, vanilie, si sare. Se adauga compotul de ananas scurs de zeama si blenduit cu mixerul bat. Apoi se adauga faina amestecata cu nuca macinata si cu bicarbonat, apoi albusurile batute spuma cu cealalta jumatate de cantitate de zahar. Se toarna aluatul in tava unsa si tapetata si se baga la cuptor pana trece testul scobitorii.
Se raceste si se unge cu crema facuta din branza amestecata cu frisca batuta, zahar dupa gust si coaja de lamaie. Se orneaza cu ciocolata topita.
galbenusurile batute in care se adauga ananasul blenduit
faina, nuca macinata si bicarbonatul
albusul batut
inainte de cuptor
dupa cuptor
ingredientele pentru crema, mai putin frisca
cu frisca
si prajitura gata
de aproape
Ce eleganta eeee
RăspundețiȘtergereEsti nemaipomenita draga mea...felicitari!
Te pup si iti doresc o saptamana linistita!
Foarte bine arata. Cred si eu ca a fost tare buna.
RăspundețiȘtergereFoarte deliciosa ! foarte bine arata! Am facut si eu cu fructe in blat si mi-a placut la nebunie nu mai era necesar sa insiropez ... O seara placuta!
RăspundețiȘtergereapetisanta prajitura asta ! si sigur aromata!
RăspundețiȘtergereNo,vreau si eu!!!!!!!!!imi place ananasul in torturi si prajituri ,iar amestecat cu frisca si branza e un deliciu pe deasupra mai are si prestanta pe farfurie
RăspundețiȘtergerearata super,e de icercat asa cum spui si tu cu ananas proaspat,dar sui cu compot cred ca as face daca ma gandesc mai bine,o seara minunata
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult, sunteti dragute de fiecare data si va multumesc.
RăspundețiȘtergereVa pup si va doresc o zi faina.
Cu mare drag te invit sa raspunzi provocarii Dulce Romanie, pe care luna aceasta o gazduiesc pe blog-ul meu.. Ingredientele provocarii sunt menta si ciresele... 2 ingrediente pline de inspiratie, zic eu :). Multumesc anticipat .. O zi frumoasa.
RăspundețiȘtergere