Ma distreaza teribil cand citesc in revistele culinare, numele unor prajituri " visul unei nopti de vara ", " o noapte la venetia ", sau mai stiu eu ce denumiri, de nici nu mai stii despre ce e vorba in propozitie.
Culmea e ca prajitura asta, care in revista se numea " regina aromelor ", e chiar foarte, foarte aromata si i se potrivea numele.
- 250 g unt moale
- 200 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- putina sare
- 4 oua
- 325 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- coaja rasa de la o portocala
- 1/2 ananas proaspat taiat felii cam de 1 cm
- gem de ananas sau caise pentru uns deasupra
Untul moale se bate cu zaharul, vanilia si sarea, pana devin spuma. Se adauga ouale unul cate unul, coaja rasa de portocala, apoi faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se toarna in tava, se presara putin pesmet si se pun fructele. Se coace la foc mijlociu spre mic, apoi calda prajitura se unge cu gemull incalzit.
untul apuma in care se adauga pe rand ouale
se adauga apoi coaja rasa de portocala
apoi faina cu praful de copt
aluatul in tava presarat cu putin pesmet
puse si fructele
prajitura calda unsa cu gemul incalzit
cam asta ar fi prajitura
E foarte, foarte buna si aromata.
He, hei... daca se numea regina, ma autoinvit si eu la o feliuta de principessa, ca sa nu zic din... ca s-ar putea sa ma trezesc cu cine stie de portie de printesa in farfurie... Arata delicioasa ... yamiii...
RăspundețiȘtergereSi mie imi plac prajiturile simple de obicei, fara prea multe batai de cap dar aromate :) Arata super bine prajiturica ta!
RăspundețiȘtergerePufoasa ,aromata cu fructe...super prajitura...cum imi place mie!
RăspundețiȘtergereciao ..o saptamana buna!
Eu una te cred pe cuvant !!! Mi-ai facut o poftaaa ...
RăspundețiȘtergereda chiar ma dati gata cu prajiturile astea, atata de bine arata! si modul cum le sectionati i super...o zi frumozsa sa aveti! pupici! pupici!
RăspundețiȘtergereDeci,eu una am ramas fara cuvinte...
RăspundețiȘtergerefelicitari si pentru aceasta prajitura...
te pup!
Micule, pai si prajitura tot o poezie e :)). hai ca mi-ai facut pofta! te pup!
RăspundețiȘtergereDragute sunteti ca de fiecare data.Multumesc mult.
RăspundețiȘtergereVa pup si va doresc o zi minunata.
Mmm, foarte buna!!!
RăspundețiȘtergereSi pe mine ma distreaza la culme unele denumiri...le mai las, le mai schimb, ca tine, in functie de stare ;-) Mie-mi place si prajitura si cireasa aia confiata...eu nu gasesc cu tot cu codite...:(((
RăspundețiȘtergereOana, te pup cu drag.Multumesc.
RăspundețiȘtergereLiana, sincer nu mai stiu de unde le-am luat, dar nu-s confiate.Daca mai vad iti cumpar si tie.
Te pup si-ti doresc dupa amiaza frumoasa.
Micule din nou o reteta simpla si delicioasa .Te pup
RăspundețiȘtergereArata intr-un mare fel! Ma inscriu la o portie!
RăspundețiȘtergereo fi ea simpla dar cred ca-i foarte,foarte buna,cu fructe ,ce poate fi mai bun?
RăspundețiȘtergereAlexandrina, te astept cu mare drag.
RăspundețiȘtergereYaya, multumesc esti o draguta.
Va pup si va doresc o dupa amiaza placuta.
ce pufoasa arata si imi inchipui aroma!preferatele mele sunt prajiturile cu fructe!
RăspundețiȘtergeresigur nu-i spune Cireasa de pe tort la a ta? :-)))Micule daca asa se numesc prajiturile din caietul cu retete sa le botez altfel?hahaha si mie mi se par ciudate cateodata ca nu reflecta compozitia prajiturii respective,superba prajitura ,vreau o bucatica ,daca nu mai ai ma multumesc cu cireasa
RăspundețiȘtergerePansy, si ale noastre tot fructatele sunt preferatele.
RăspundețiȘtergereDoinitza , esti o simpatica.Cu multa placere te servesc Doinitza, si nu numai cu cireasa.
Va pup si va doresc weekend placut.