luni, 16 mai 2011

Prajitura simpla, cu ananas



Ma distreaza teribil cand citesc in revistele culinare, numele unor prajituri " visul unei nopti de vara ", " o noapte la venetia ", sau mai stiu eu ce denumiri, de nici nu mai stii despre ce e vorba in propozitie.
Culmea e ca prajitura asta, care in revista se numea " regina aromelor ", e chiar foarte, foarte aromata si i se potrivea numele.

- 250 g unt moale

- 200 g zahar

- 1 plic zahar vanilat

- putina sare

- 4 oua

- 325 g faina

- 1/2 plic praf de copt

- coaja rasa de la o portocala

- 1/2 ananas proaspat taiat felii cam de 1 cm

- gem de ananas sau caise pentru uns deasupra

Untul moale se bate cu zaharul, vanilia si sarea, pana devin spuma. Se adauga ouale unul cate unul, coaja rasa de portocala, apoi faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se toarna in tava, se presara putin pesmet si se pun fructele. Se coace la foc mijlociu spre mic, apoi calda prajitura se unge cu gemull incalzit.

untul apuma in care se adauga pe rand ouale



se adauga apoi coaja rasa de portocala



apoi faina cu praful de copt



aluatul in tava presarat cu putin pesmet



puse si fructele



prajitura calda unsa cu gemul incalzit



cam asta ar fi prajitura



E foarte, foarte buna si aromata.

18 comentarii:

  1. He, hei... daca se numea regina, ma autoinvit si eu la o feliuta de principessa, ca sa nu zic din... ca s-ar putea sa ma trezesc cu cine stie de portie de printesa in farfurie... Arata delicioasa ... yamiii...

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi plac prajiturile simple de obicei, fara prea multe batai de cap dar aromate :) Arata super bine prajiturica ta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pufoasa ,aromata cu fructe...super prajitura...cum imi place mie!
    ciao ..o saptamana buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu una te cred pe cuvant !!! Mi-ai facut o poftaaa ...

    RăspundețiȘtergere
  5. da chiar ma dati gata cu prajiturile astea, atata de bine arata! si modul cum le sectionati i super...o zi frumozsa sa aveti! pupici! pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Deci,eu una am ramas fara cuvinte...
    felicitari si pentru aceasta prajitura...
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Micule, pai si prajitura tot o poezie e :)). hai ca mi-ai facut pofta! te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Dragute sunteti ca de fiecare data.Multumesc mult.
    Va pup si va doresc o zi minunata.

    RăspundețiȘtergere
  9. Si pe mine ma distreaza la culme unele denumiri...le mai las, le mai schimb, ca tine, in functie de stare ;-) Mie-mi place si prajitura si cireasa aia confiata...eu nu gasesc cu tot cu codite...:(((

    RăspundețiȘtergere
  10. Oana, te pup cu drag.Multumesc.
    Liana, sincer nu mai stiu de unde le-am luat, dar nu-s confiate.Daca mai vad iti cumpar si tie.
    Te pup si-ti doresc dupa amiaza frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  11. Micule din nou o reteta simpla si delicioasa .Te pup

    RăspundețiȘtergere
  12. Arata intr-un mare fel! Ma inscriu la o portie!

    RăspundețiȘtergere
  13. o fi ea simpla dar cred ca-i foarte,foarte buna,cu fructe ,ce poate fi mai bun?

    RăspundețiȘtergere
  14. Alexandrina, te astept cu mare drag.
    Yaya, multumesc esti o draguta.
    Va pup si va doresc o dupa amiaza placuta.

    RăspundețiȘtergere
  15. ce pufoasa arata si imi inchipui aroma!preferatele mele sunt prajiturile cu fructe!

    RăspundețiȘtergere
  16. sigur nu-i spune Cireasa de pe tort la a ta? :-)))Micule daca asa se numesc prajiturile din caietul cu retete sa le botez altfel?hahaha si mie mi se par ciudate cateodata ca nu reflecta compozitia prajiturii respective,superba prajitura ,vreau o bucatica ,daca nu mai ai ma multumesc cu cireasa

    RăspundețiȘtergere
  17. Pansy, si ale noastre tot fructatele sunt preferatele.
    Doinitza , esti o simpatica.Cu multa placere te servesc Doinitza, si nu numai cu cireasa.
    Va pup si va doresc weekend placut.

    RăspundețiȘtergere