Si sa continuma cu rabarbarul, care imi place enorm. De data asta o budinca de briosa, cu rabarbar, care a iesit foarte, foarte buna.
Reteta din " secretele bucatariei".
- 2 fire de rabarbar
- 50 ml vin alb dulce
- 4 linguri zahar
- unt pentru uns forma
- 6 felii de cozonac sau briosa
- 200 ml smantana
- 4 oua
- vanilie
- scortisoara macinata
Se curata rabarbarul si se taie bucatele. Vinul se pune cu doua linguri de zahar pe foc, se adauaga rabarbarul si se lasa pana se inmoaie putin. Se unge cu putin unt forma, se aseaza inauntru feliile de briosa sub forma de evantai. Smantana se bate cu ouale, restul de zahar, vanilie si scortisoara. Se toarna peste feliile de paine, se pun apoi bucatile de rabarbar scurse si se baga la cuptor, pana se rumeneste.
feliile de briosa in forma
amestecul de smantan si rabarbarul
gata copt
de aproape
O reteta foarte interesanta! Cred ca este deliciosa?! O seara placuta! pupici!
RăspundețiȘtergereCand recoltez rabarbarul din gradina,la tine vin dupa retete . :)
RăspundețiȘtergereInteresanta reteta! Merita incercata.
RăspundețiȘtergereAlexandrina
(se pare ca iar am probleme cu blogger...)
Delicioasa Micule ! O seara placuta!
RăspundețiȘtergereEllerine sağlık,çok güzel görünüyor.Sevgilerrrrrr....
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, sunteti dragute tare.
RăspundețiȘtergereVa pup si va doresc o saptamana minunata.
Cun eu an liosit si acum colind blogurile am gasit aceasta reteta Yvonne pe care o voi incerca neaparat. Pana anul asta mancasem doar o data rubarba intr-o prajitura. Ni-am facut curaj si am luat din Kaufland, pentru ca altfel in Bucuresti nu gasesti, adus din Germany ca sa vezi de unde aducem planta asta.. Am facut o dulceata delicioasa din ea si un clafoutis (pe asta inca nu l-am pus pe blog, dar vine curand). Mie imi place mult asa ca acum colectez retete care se preteaza la ea. Felicitari pentru tot ce ai facut pe aici!
RăspundețiȘtergereElena, ma bucur ca ai descoperit rabarbarul.Dulceata n-am facut dar am mancat cumparata de gata in diverse combinatii.E foarte, foarte buna.
ȘtergereMultumesc mult, dar si tu ai un blog extraordinar de frumos cu multe retete interesante.
Sa ai o zi faina.