marți, 27 aprilie 2010
Quiche cu pere si bacon
Daca in doua luni nu s-a intamplat sa aiba Manuela drum spre noi, in a treia luna ne-am intalnit de doua ori.Normal ca mi-a facut mare placere.Pentru a doua data cand ne-a vizitat am ales sa fac o tarta sarata, cu o combinatie mai ciudata.
Reteta dintr-una din revistele unguresti.
Pt. aluatul fraged
- 200 g faina
- putina sare
- 150 g unt rece de la frigider
- 1 ou
Pt. umplutura
- 150 g bacon
- 4 pere, la mine au ajuns trei
- unt cat o nuca
- 2 linguri mustar cu seminte, eu am pus normal
- 3 oua
- 100 ml smantana acrisoara
- 60 g parmezan ras
- sare
- piper
- 40 g nuca
Din ingredientele pentru aluat se framanta aluatul fraged si se baga pentru 30 min. cel putin, la frigider.Intre timp se prajeste baconul, iar perele taiate feliute se inmoaie in unt.Se scoate aluatul, se intinde in tava de tarta, si pe marginile tavii.Se fixeaza bine aluatul pe peretii tavii, pentru ca la copt are tendinta de a se lasa.Se inteapa cu furculita si se baga la cuptor pentru cca 20 min.Se scoate apoi tarta, se pun perele si se ung cu mustarul.Cele trei oua, se bat cu smanatana si cu parmezanul si se toarna peste pere.Se baga din nou la cuptor, pentru inca 10-15 min, apoi se scoate se presara nucile si se mai baga pentru inca 10-15 min.
Ingredientele pentru aluat.
Aluatul, gata de copt.
Aluatul copt pe jumatate.
Puse si perele.
Pus si mustarul.La faza asta ma gandeam ca ori imi da Manuela-n cap cu tarta mea, ori are sa-i placa.I-a placut, mi-a placut si mie, si cui a mai gustat.Nu si lui Mitu.
Puse si restul ingredientelor.
Tarta, gata copata.
Si felia.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Micule,numai bunaciuni faci!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Geta.Esti tu foarte, foarte draguta.O zi frumoasa sa ai.
RăspundețiȘtergereArata tare bine, acum sincer nu stiu de-mi place gustul! Combinatia de pere cu bacon ma sperie
RăspundețiȘtergereOana, cu siguranta ar trebui sa gusti, ca sa vezi daca-ti place sau nu.Nici eu nu-mi inchpuiam inainte ca mi-ar place.
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru aprecieri, esti o draguta.
O zi faina.
tocmai plecasem de la tine cand hop! alta idee de mancare buna...
RăspundețiȘtergeretnx
Ce simpatica esti.Ma faci sa zambesc.
RăspundețiȘtergereCu multa placere le pun si ma bucur mult ca-ti plac.
O zi faina, si multumesc mult.
la aceasta combinatie nu m-as fi gandit ever.din pacate eu si bacon-ul nu suntem amici dar cred ca merge inlocuit cu bucatele de pastrama de pui.tu ce crezi?pupici
RăspundețiȘtergereExcelenta reteta,am sa incerc si eu!
RăspundețiȘtergereSarah, nici eu, daca n-o vedeam in revista.Cred ca merge perfect si cu pastrama de pui.Te pup si eu cu mult drag.
RăspundețiȘtergereMomo, multumesc mult.Esti foarte, foarte draguta.Ma bucur mult ca te tenteaza, sa-mi spui daca ti-a placut.
O zi faina va doresc.
voila une quiche bien originale sucré/salé
RăspundețiȘtergereje note la recette car j'adore
bonne journée
Foarte bine arata,imi plac tare mult tartele.O seara frumoasa1
RăspundețiȘtergereMerci, Fimere.
RăspundețiȘtergereMirela, multumesc, ma bucur mult ca-ti place.
Iar nu se vad comentariile.
Va doresc o seara faina.
Buna cred ca a fost ca de aratat tare bine arata(sau a aratat)!!!!Sigur este buna combinatia dintre bacon si pere!!!Sa va fie de bine......si sa mai inviti si pe alti......cand mai faci la bunatati din astea!!!
RăspundețiȘtergereJudy multumesc tare mult, esti draguta.
RăspundețiȘtergerePai oricand cand aveti drum prin Tg.Mures, va astept.
O seara faina.
Interesanta combinatie... n-am incercat niciodata ce-i drept ca pana de curand eram foarte traditionalista in a gati, dar acum chiar i-as da o sansa ;)
RăspundețiȘtergereFelicitari~!! Arata spectaculos :)
si mie mi-ar place o feliuta din delicatesa asta!te pup!
RăspundețiȘtergereInteresanta combinatie pere+bacon.Arata tare bine.
RăspundețiȘtergereOlgutza, si eu am combinatii cu care nu ma voi obisnui niciodata, dar sunt si combinatii inedite, care-mi plac.
RăspundețiȘtergereAlison, cu multa placere te servesc, chiar mai mult decat o feliuta.
Paradis, multumesc mult, esti o draguta.
Va doresc o zi frumoasa.