sâmbătă, 24 aprilie 2010

Aperitiv cu spaghete



Reteta asta super faina, am gasit-o intr-una din revistele unguresti care le-am cumparat de cand ne-am mutat in Targu Mures.Adica o stiva. De cate ori am zis ca nu mai cumpar reviste culinare, dar ......Interesant ar fi sa-l intrebati pe domnul Mitu, cate reviste am. Pentru ca nu puteti sa-l intrebati va spun eu ce ar raspunde " un portbagaj plin ".Ei nu-i chiar asa, dar nici departe. Si pentru faptul ca unitatea de masura e portbagajul exista o explicatie foarte simpla. Ne-am tot mutat, din SM in Bacau, din Bacau in Iasi, din Iasi in Tg.Mures, si de fiecare data am carat toate revistele dupa mine.

- 200 g spaghete, eu am pus Barilla nr.3

- 150 g zucchini sau dovlecel

- 2 rosii

- 50 g sunca afumata

- 250 g mascarpone

- 3 oua

- 1 plic baza pentru sos cu sunca si smantana

- 50 g parmezan ras

- patrunjel si/sau alte verdeturi proaspete tocate

- ulei pt. uns formele de muffins

Se fierb pastele al dente.Zucchini, rosiile si sunca se taie cubulete.Mascarpone se amesteca cu ouale, cu praful baza pt. sos si cu parmezanul.Se adauga spaghetele scurse, legumele, sunca, si verdeturile.Se condimenteaza, cu sare, piper, eu am pus si oregano, busuioc si cimbru.Se amesteca, apoi cu furculita se pun spaghetele in formele de muffins.Sosul care ramane se imparte si el in cele 12 forme.
Se baga la cuptor si se tin cam 30 minute.

Legumele si sunca taiate cubulete.



Se omogenizeaza mascarpone cu ouale.



Se adauaga praful baza pentru sos.



Asta-i sosul care la-m gasit cu chiu cu vai, la Kaufland.



Se adauga spaghetele.



Se adauga legumele.Eu nu am avut verdeata, iar de parmezan am uitat.



Gata coapte.N-am pozat tava inainte de cuptor ca era mocicosa rau.



Si inca una.




Sunt foarte, foarte bune.Ne-au placut la toti.Se pot servi atat reci cat si calde.

16 comentarii:

  1. mortal arata!ultima poza e superba!o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce tare e reteta! super idee, am salvat-o! aaaa, si pozele fac o pofata maxima!:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Waw, ce faine sunt aperitivele! O sa le fac si eu. Spune-mi te rog, nu s-a lipit hartia? Ca deja am oroare de hartia de muffinsi. De doua ori am patit-o ca era sa mancam briosele cu tot cu hartie ca nu le puteam scoate.

    RăspundețiȘtergere
  4. David, multumesc, esti draguta.
    Alison, scumpa de tine, multumesc.Pup Iepu.
    Diamond multumesc, si mie mi-a placut din start reteta.
    Criss ma bucur mult ca-ti plac, multumesc.
    Nu se coc in hartie, in hartie le-am pus pe urma, reci fiind.Se coc in formele de muffins unse bine, bine cu ulei, iar cand le scoti, treci cu un cutit pe langa margini, iar apoi ies foarte frumos.
    O duminica superba va doresc la toate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Offf, as manca dimineata, la pranz si seara, foarte buneeee!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Oana, esti o dulce, multumesc.Si noi, la fel.
    O duminica placuta sa aveti.

    RăspundețiȘtergere
  7. FENOMENAL,NU MI-AR FI TRECUT PRIN CAP,,,BRAVO!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mirela nici mie nu mi-a trecut, am gasit reteta intr-o revista, dar multumesc mult, esti foarte, foarte draguta.
    O dupa amiaza frumoasa sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  9. ce bunatate ai facut draga Micule!!!pupici si o saptamana usoara (la mine este deja luni :)))

    RăspundețiȘtergere
  10. ce faine sant,sant de efect si pt musafiri,felicitari

    RăspundețiȘtergere
  11. Micule, esti grozava,arata extraordinar!Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  12. super aperitivul Micul tare apetisant,o sapt excelenta iti dorsc,kuss.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu stiu de ce nu-mi publica comentariile.
    Claudia, Sarah, Yaya, si mai era cineva dar n-am retinut, va multumesc mult, si ma bucur tare ca va place reteta.
    Va doresc o saptamana frumoasa si cu mult soare.

    RăspundețiȘtergere
  14. Vio multumesc, esti tare draguta.O saptamana frumoasa iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  15. Wow! Tare bine mai arata! E de tinut minte!

    RăspundețiȘtergere