joi, 7 iulie 2011

Inimioare umplute cu cascaval



Mare trecere au dulciurile la noi, recunosc ( de parca as putea sa nu recunosc, doar se vede ), dar asa cum trec saratelele, nu trece nicio prajitura, poate doar budinca de gris. Calde nu ne-au placut aproape deloc inimioarele astea, reci insa au trecut in cateva ore, e drept ca am facut doar jumatate de portie. Sunt super, super bune.

- 500 g faina

- 400 g margarina, eu am pus 150 g unt, pentru jumatate de portie

- 400 g branza de burduf

- sare daca mai trebuie avand in vedere ca barnza e sarata

pentru umplutura

- 300 g cascaval ras

- 1 lingura coniac, eu nu am pus

- 1 ou, pentru uns deasupra

Pentru aluat se amesteca ingredientele, se formeaza o bila, se inveleste in folie transparenta si se baga pentru cel putin o ora la frigider. Se scoate apoi aluatul, se intinde foaie destul de subtire, se decupeaza sub ce forma vrea fiecare, se ung marginile cu ou, in mijloc se pune umplutura si se acopera cu alta inimioara decupata. Cu furculita se apasa marginile pentru a se lipi, se ung cu ou, se presara cu mac sau susan si se baga la cuptor, pana se auresc.
Eu nu citisem foarte atent, si unele le-am lasat mai groase. Cele mai subtiri au fost dementiale.

ingredientele pentru aluat



inimioarele umplute



unse cu ou si presarate cu mac



gata coapte



si sectiune

11 comentarii:

  1. reteta asta tre' s-o incer dar n-am branza de burduf.oare cu branza grasa de oi merge?pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. O bunatate, ce bine arata?! Cred si eu ca s-au terminat repede. Puup si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bune de tot! Le-as rontai si eu pana la ultima ;-) Eu fac niste covrigei cu 500g faina, doar 250g margarina si 300 de branza...dar m-as baga si la reteta ta, ca am stoc de margarina. puuup

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult, sunteti dragute de tot.
    Sarah, merg si cu branza de vaci si cu orice branza.Doar sa ai grija sa pui si sare, in fucntie de cat e de sarata branza.
    Va pup cu drag si va doresc weekend minunat.

    RăspundețiȘtergere
  5. ce simpatice sunt!:)un week-end fain tie si miculinului,pupici de la iepuras!

    RăspundețiȘtergere
  6. Delicioaseee, Miculina ma bagi la de-astea!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. pai le-as manca,fara sa respir ase calde si haiosele-mi plac cu branza sarata,le mananc calde si ma doare burtica pe urma :-)))pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Alisuc, Oana, Doinitza, sunteti niste scumpici.Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere