duminică, 4 ianuarie 2015

Tarta cu prune si migdale



Nu n-am facut-o de Craciun si nici de Revelion. E din toamna, cu ultimele prune, dar acum a ajuns la rand. Ca mi-s foarte ordonata.
Reteta e de pe situl Lisa kochen un backen, si a fost minunata.

pentru blat :

- 100 g unt rece taiat cuburi

- 150 g faina

- 1 galbenus

- putina sare

- 50 g zahar

pentru umplut

- 60 g mus de prune, au am avut din Austria, dar se poate inlocui cu un gem de prune  nu foarte curgator

- 700 g prune

- 6 buc.piscoturi

- 60 g zahar

- 2 oua

- 100 g migdale macinate

 - 250 g frisca batuta pentru ornat

- putina cacao

Ingredientele pentru blat se omogenizeaza, se intinde o foaie si se pune in tava de tarta, unsa si tapetata. Se inteapa cu o furculita si se baga la frigider pentru cel putin 1 h.
Se unge aluatul cu mus de prune, se pun prunele, si se presara piscoturile maruntite. Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu 1/2 cantitate de zahar si se adauga migdalele macinate. Albusurile se bat cu restul de zahar si se adauga la galbenusuri amestecand de sus in jos. Se pune crema peste prune si se coace cam 40 min. Se lasa la racit si se orneaza cu frisca batuta si cu praf de cacaco.

aici tarta







felia


de aproape


si inca una


2 comentarii:

  1. Arata tare bine!! Cred ca a fost tare aromata. Pup minunile tale!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim Liana, esti o scumpa. Pupam si noi cu drag pe Tudor.
    Sa ai o saptamana faina.

    RăspundețiȘtergere