marți, 26 iunie 2012

Zucchini umpluti cu branza si sunca




Eu stiam ca e o reteta castigatoare pentru mine. Si mai stiam si ca Miculinul nu va fi begeistert ( incantat ) de ea. De fapt mint, umplutura a mancat, de ce nu s-a atins a fost dovlecelul, cu toate ca ii place pane, ii place mancarea de dovlecel, dar asa nu i-a mancat. Nu-i bai, mai mult mi-a ramas.
Reteta din " secretele bucatariei ".

- 2 zucchine

- 1 ceapa

- 1 rosie

- 100 g sunca dietetica

- 125 g branza de vaci

- patrunjel tocat

- marar tocat

- tarhon tocat

- cimbru tocat

- sare, piper

Zucchinele se taie in doua pe lung, se scobesc de seminte si se fierb 5 min in supa de legume. Eu nu i-am fiert pentru ca dupa aceea se mamaligesc prea tare la cuptor. Mie imi place sa ramana mai fermi. Se toaca ceapa, sunca se taie bucatele, rosia se scobeste de samburi iar restul se toaca. Toate acestea se amesteca cu branza si se condimenteaza. Se umplu jumatatile de zucchine cu acest amestec, se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt si se baga la cuptor pentru 20 min.

umplutura


zucchinele scobite si pregatite pentru umplut


umpluti, gata de bagat la cuptor


scosi din cuptor


si de aproape


14 comentarii:

  1. Cred ca ma invit la tine la masa ;)
    Eu nu mai am vreme de gatit :((

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt atat de buni dovleceii,imi plac mult;reteta ta este inca una care trebuie facuta.
    Abunda pietele de legumita asta minunata si ieftina .

    Te pup !

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce-as minca si eu un dovlecel umplut... Anul asta inca nu am mincat, a dat grindina in gradina mea, de nu am aproape nimic pina la ora asta... Dovlecelul din ultima poza, e pentru mine, da ?! Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt deliciosi!!!!
    Nici sotul meu nu a mancat dovlecelul:))
    Mie imi plac multtt!!!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Tare interesanti.
    Sa ai o zi minunata.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi plac si mie tare mult zucchini umpluti!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. imi place numai bun penru o zi de vara

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte fain, mie imi plac legumele umplute!

    RăspundețiȘtergere
  9. Alina te astept cu mare drag.
    Asa e Adina, acum e momentul legumelor.
    Daniela cu drag pentru tine.
    Multumesc Paradis.
    Alynusa, va astept cu drag.Pentru barbati fac altceva.
    Multumesc Johanna.
    Haplea, cu drag pentru tine.
    Asa e Yaya, usori si buni.
    Any, te astept si pe tine cu mult drag.
    Va pup si va doresc weekend fain.

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc Dorina, esti draguta.
    Sa ai o saptamana faina.

    RăspundețiȘtergere
  11. Interesanta reteta! Imi plac mult zucchini umpluti doar ca de obicei ii fac doar cu rossi si mozzarella. O sa-i incerc si asa. O saptamana frumoasa si spor la bucatarit.

    RăspundețiȘtergere
  12. Trebuie sa fie tare buni si cu rosii si mozzarella.
    O saptamana faina sa ai si tu.

    RăspundețiȘtergere