duminică, 24 iunie 2012

Chec cu rabarbar II




Adica alta varianta un pic deosebita. Cu toate astea mie primul mi-a placut mai mult. A trecut si asta bine mersi, a placut tuturor, dar dupa mine cel de aici e  mai bun. Eu nu am pus faina integrala si din cauza asta laptele a inmuiat  prea tare aluatul, ceea ce mie nu-mi place. Oricum am sa mai incerc odata cu faina integrala. Reteta din secretele bucatariei.

-350 g rabarbar, eu nu l-am cantarit pe al meu

- 2 linguri fulgi de ovaz

- 75 g unt

- 180 g faina de grau alba

- 75 g faina integrala

- 150 g zahar

- 1/2 plic praf de copt

- putina sare

- 1 lingurita praf de ghimbir

- 1 ou mare

- 200 ml lapte

- 60 g migdale macinate

Se curata rabarbarul, se taie bucati de cam 2 cm si se presara cu fulgii de ovaz. Rabarbarul nelasand zeama fulgii aia cam fug de pe el, da nu-i bai, vor fi adaugati cu totul in aluatul de chec. Se topeste untul si se raceste putin cat sa nu fie fierbinte. Se amesteca cele doua tipuri de faina cu zaharsare, praf de copt si ghimbir. Cu un tel se inglobeaza mai intai oul, apoi untul topit alternativ cu laptele. Se pun apoi migdalele si rabarbarul. Se toarna aluatul in tava de chec si se coace la foc mijlociu pana trece testul scobitorii.

rabarbarul cu fulgii de ovaz




faina cu oul, untul topit si alternativ laptele


cu migdalele


si gata checul cu rabarbar


de aproape


7 comentarii:

  1. Poti crede ca nu am mancat niciodata rubarba? dar tare curioasa sunt sa incerc. Fain chec !

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu rusinica recunosc ca n-am mincat niciodata rabarbar... dar din poze pare delicios checuletul tau... Oare daca sustrag vreo citeva feliute, imi dau seama ce gust are ?! Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  3. Bun tare la micul dejun, dar n-as refuza nici la ora asta o felie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce mai ,domne ! Te pricepi maxim ; arata gustos rau ! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. O combinatie pe gustul meu...arata delicios!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dorina, si eu l-am descoperit tarziu, la noi in zona nu se foloseste.E caracteristic sasilor.Cu drag ti-as da sa gusti.
    Daniela, stii ca te astept si pe tine cu drag, pai daca nu ajung cateva feliute, mai fac un chec, cu drag.
    Any, esti o scumpa multumesc.Cu drag te-as servi.
    Adina, esti o draguta, multumesc.Lasa ca faci si tu doar minunatii.
    Alice, ma bucur mult ca-ti place, multumesc mult.
    Va pup cu drag si va doresc dupa amiaza faina.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc mult, sunteti deosebit de dragute.
    Va pup cu drag si va doresc dupa amiaza faina.

    RăspundețiȘtergere