marți, 17 aprilie 2012

Aluat foietaj cu branza sarata




Inainte de a pune retetele de la Pasti, pun ce am pregatit cu o saptamana inainte. Am fost la Catalina, si pentru ca am avut o intalnire si cu verii nostri am pregatit un tort si niste aluat foietaj cu umplutura sarata.
Ideea din " kiskegyed konyha ".

- aluat foietaj

- branza de vaci

- telemea

- eu am pus si un pic de almette cu verdeata

- sare, piper

- ceapa ciorii

- un galbenus pentru uns deasupra

- seminte de mac pentru presarat

Se intinde aluatul si se aplatizeaza chiar putin. Se decupeaza discuri din aluat, pe jumatate se pune umplutura de branza, se acopera cu alte discuri, se ung cu galbenus, se presara mac si se coc pana se auresc frumos.

aluatul decupat si pusa crema de branza



acoperite cu alt disc, unse cu galbenus si presarate cu mac si susan



gata coapte



si sectiune

9 comentarii:

  1. Ce bine arata!!!
    Am avut impresia ca sunt coapte in tavite de savarine...foarte interesante!
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte fain arata! Ce poate face o biata foaie, nu? Se umfla in pene rau de tot ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Alynusa, esti o scumpa.
      Da, Anto, ai dreptate, se umfla tare bine.
      Va pup cu drag si va doresc o zi excelenta.

      Ștergere
  3. Simplu, rapid si gustos... cel mai rau e ca dispar prea repede, nu ?! Pupici si o zi minunata sa ai !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da Daniela dispar foarte rapid.
      Pupici si tie si piticei tale.

      Ștergere
  4. Le-as rontai de dimineata pana seara...hi,hi...pupici multi :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Astea-s din seria mananci si nu te poti opri!

    RăspundețiȘtergere
  6. Tare mult imi plac foietajele.Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa e Liana, si eu, pacat ca mai si ingrasa.
    Asa e Any, ai dreptate.
    Maria si mie vreau sa fac si eu de casa.
    Va pup cu drag si va doresc seara faina.

    RăspundețiȘtergere