luni, 6 iunie 2011

Chec cu rabarbar I



Ultimul dulce cu rabarbar, incercat anul asta, a fost checul.Foarte, foarte bun, chiar n-are nicio legatura cu " prajitura din paine ", cum caracterizez eu checul. E super bun aluatul, dar cand dai de cate o bucatica acrisoara de rabarbar e de-a dreptul minunat.
Reteta din " secretele bucatariei ".

- 1 fir de rabarbar, eu am pus doua, data viitoare pun trei

- 2 linguri pesmet

- 4 oua

- putina sare

- 120 g zahar

- 140 g unt moale

- 1 plic zahar vanilat

- putina scortisoara

- 50 g nuci macinate, eu le-am pus taiate

- 300 g faina

- 1 lingurita praf de copt

Rabarbarul se curata, se spala si se taie bucatele. Se amesteca apoi cu pesmetul. Eu n-am pus pesmet. Se bate untul moale cu zahar, vanilie, scortisoara si sare. Se adauga oale, unul cate unul, faina cu praful de copt si nucile taiate, apoi bucatile de rabarbar. Se toarna aluatul in tava de chec, unsa si tapetata si se baga la cuptor pana trece testul scobitorii.

untul batut cu zahar si restul ingredientelor, eu am pus si zahar brun, adaugate ouale, cate unul



puse si nucile taiate



faina si praful de copt



adaugat rabarbarul



checul gata



de aproape

7 comentarii:

  1. Recunosc,nu am mancat niciodata chec cu rabarbar...
    dar la cum arata cred ca e foarte bun!
    Te pup si iti doresc o saptamana usoara!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bun trebuie sa fie cu atatea ingrediente, si ce bine arata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine checul. Poate intr-un final imi fac si eu curaj sa gust rabarbarul.

    RăspundețiȘtergere
  4. chiar mi-s dori si eu sa gust acest babarbar,cum o fi ,unde se gaseste,m-ai facut curioasa,checul arata bine de tot,cu o cafea.....

    RăspundețiȘtergere
  5. Micule trebuie sa gust nu ma pot abtine la cum arata. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata tare bine! Cu siguranta a fost tare delicioasa! pupicei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alynusa, imi pare rau ca nu l-ai gustat, noua ne place.
      Gratiela multumesc mult, esti o draguta.
      Criss, multumesc.Macar sa-l gusti chioar ar trebui, altfel nici nu stii daca-ti place sau nu.
      Yaya, cu drag te-as servi eu daca ai fi mai aproape.
      Nela, te astept cu mare drag.
      Adela, multumesc, af ost chiar foarte bun.
      Va pup cu drag si va doresc o zi faina.

      Ștergere