miercuri, 29 decembrie 2010

Fursecuri cu zahar ars



Doua tipuri de fursecuri am preagtit anul asta, si tare mare trecere au avut, la musafiri, Catalina si Lucica. Bine ca am mai facut eu si niste " banchize " cu lamaie, care mie mi-au iesit banci de lemn in toata regula, cu o glazura precum gumielasticul, si care au poposit direct la gunoi, dar asta e alta poveste. Prilej pentru Lucica sa-mi spuna, " ti-am spus ca astea noi si neancercate nu-s bune de nimic, mai bine faci de alea cunoscute ". Bine ca si cele care i-au placut asa de mult sunt noi, dar........
Reteta din " dulciuri de craciun " din 2001.

pt. aluat

- 200 g faina

- 125 g unt

- 50 g zahar

- putina sare

- 1 lingura cacao

- 2 linguri coaja rasa de lamaie

pt. zahar ars

- 1 lingura miere

- 60 g zahar

- 40 ml frisca

- 40 g unt

- 70 g fulgi de migdale

- 30 g migdale rase, eu nu am pus

- 30 g coaja de lamaie glasata

Se framanta un aluat omogen din faina, unt rece in fulgi, zahar, sare, cacao si coaja de lamaie. Se infasoara in folie transparenta si se baga la frigider pt. 30 min.
Se intinde apoi o foaie de aluat de cca. 5 mm grosime. Se taie cerculete si se pun pe hartie de copt in tava.
Mierea, zaharul, frisca si untul se incalzesc intr-o tigaie. Se adauga migdalele si coaja de lamie. Cand se raceste putin amestecaul se ia cate o lingurita si se pune pe fiecare cerculet de aluat. Se coc pana devine ferm aluatul.

ingredientele pentru aluat



zaharul ars l-am facut putin diferit, am pus zaharul la caramelizat



si cand a devenit auriu, am adaugat restul ingredientelor



inainte de a intra la cuptor



gata de mancat



si poza pentru Oana

8 comentarii:

  1. Super! Cred ca ar avea mare trecere si la noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici nu ma gandeam ca nu vad poza! Tare bine arata fursecurile, sunt asa pompoase si pline de ele!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata bestial cred ca sunt foarte bune .Micule te pup iti doresc un an nou fericit !Petrecere frumoasa alaturi de dl Miculin

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata traznet de fain!!!!felicitari!!!!

    Draga mea,daca incerci aluatul de saratele,sigur o sa va placa,,,,si daca ai timp dupa ultima impachetare sa-l lasi la frigider peste noapte asezat pe o tava de inox ca tine rece si invelit in folie sa nu-i dea voie sa creasca prea mult,,,,sunt si mai bune.Te pup si va doresc un an numai de bucurii si multa sanatate si iubire!!!Pupiciii!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Criss, ma bucur ca-ti plac.
    Oana, ce figura esti, multumesc.
    Diamond multumesc.
    Doinitza cu mare drag te-as servi.
    Nela, multumesc.
    Mirela, multumesc mult pentru detalii, cu siguranta am sa-l incerc.
    Aliscu, multumesc.

    RăspundețiȘtergere