duminică, 8 august 2010

Conopida cu cascaval si smantana



Pun aceasta reteta in special pentru ca vreau sa-i multumesc Marei din Arad, pentru ca mi-a readus aminte de ea, si pentru ca a pus varianta ei. Am mai facut asa ceva, dar reteta Marei mi se pare mult mai simpla, si foarte, foarte buna.
Multumesc Mara, te pup si mai astept retete de la tine.

- conopida

- sare

- smantana

- putin unt

- cascaval

Se fierbe conopida in apa cu sare si se scurge foarte bine. Un vas rezistent la cuptor , se unge bine de tot cu unt, se pune putin pesmet, un strat de smantana si cascaval, conopida, din nou smantana si din nou cascaval. Se baga la cuptor pana se rumeneste. Imi place varianta asta pentru ca are si dedesubt cascaval si smantana, nu numai deasupra.

vasul uns cu unt si captusit cu pesmet



smanatana si cascavalul, primul strat



conopida, eu o rup buchetele mai mici, mi se pare ca se acopera mai bine cu sos, decat buchetelele mari



din nou un strat de smantana si cascaval



se tine la cuptor pana se rumeneste



noi am servit-o cu piept de pui in crusta de bere



de aproape






iar aici aceeasi reteta cu buchetelele rupte mai mici

de aproape



21 de comentarii:

  1. Ce rumena si frumoasa este.
    O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. excelent arata rumenoasa ta conopida,si mie imi place f. mult facuta asa!
    si noi suntem un pic obositi,intram acum in iasi...odihna placuta va uram!iepu a dormit tot drumul!:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos arata..eu numai conopida as manca sub toate formele..mai ales murata. Mi-ai facut pofta..:-))

    RăspundețiȘtergere
  4. j'aime beaucoup le cou-fleur et cette façon de le cuisiner me séduit beaucoup
    très appétissant
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce idee minunata! Cred ca a fost un deliciu!Am sa incerc si eu !
    O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna,Micul !Nu ma prea impac eu cu conopida ,dar a ta arata tare bine!
    Sa ai o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Waaaaaauuuu,m-ai inebunit,tare bine arata,as putea manca non stop.Felicitari pentru prezentare(daca as fi insarcinata nu ai scapa de o vizita)tare fain arata.Te pup si o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. O ce buna trebuie sa fie!Eu am facut putina anul asta!Dar vine cea de toamna si dai pe ea!
    O săptămână reușită!

    RăspundețiȘtergere
  9. NU TE LASI DELOC!NUMAI MINUNATII FACI...CRED CA TI-AM MAI SPUS...DE CATE ORI RASFOIESC BLOGUL TAU,DE ATATEA ORI SALIVEZ DE NU MAI POT!FELICITARI!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc tare mult, sunteti cele mai dragute prietene.
    Va pup pe toate si va doresc o saptamana minunata.

    RăspundețiȘtergere
  11. Asta-i una dintre retetele mele preferate! Iar tie ti-a iesit foarte frumos si sunt convinsa ca si gustos!

    RăspundețiȘtergere
  12. Micule arata atat de bine ca tot ce faci tu de altfel.Adevarul este ca imi e dor de tine,te pup dulce.

    RăspundețiȘtergere
  13. Kadia, multumesc , esti draguta.
    Nela, esti o scumpa, multumesc.Si mie de voi si va pup cu drag.
    Seara faina va doresc.

    RăspundețiȘtergere
  14. imi lasa gura apa cand vad poza ta.felicitari

    RăspundețiȘtergere
  15. Un premiu te asteapta la mine pe blog!

    RăspundețiȘtergere
  16. Yaya multumesc mult, esti o draguta.
    Mariana am sa ridic premiul cu multa placere.Multumesc.
    Seara faina va doresc.

    RăspundețiȘtergere
  17. Dementiala conopidutza! Imi ploua in gura cand ma uit la poza.. Neparat trebuie sa o fac!
    Pupici mici :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Vale, scuze ca n-am vazut mesajul decat acum.
    Pupici multi Biculinei

    RăspundețiȘtergere
  19. n-am mai mancat asa ceva din copilarie cand imi facea mama! Delicios! Cu o mica observatie, cred ca iese mai bun cu pesmetul deasupra.

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna observatia Bogdan. Multumesc.Am sa incerc si asa cum spui tu.

    RăspundețiȘtergere