luni, 3 mai 2010

Tarta cu portocale



Corina este o fosta colega si prietena si saptamana trecuta a avut treaba prin Targu Mures.Normal ca a venit si pe la noi.Singura problema e ca domnul Mitu mi-a spus mult prea tarziu ca vine, astfel ca ne-am decis sa iesim la masa, la restaurant.
O tarta cu portocale tot am apucat sa fac.Reteta din " Formula as ".

Pt. aluat

- 200 g faina

- 110 g unt

- 50 g migdale macinate

- 80 g zahar

- 1 ou

- 1 portocala

Pt. umplutura

- 4 oua

- 200 g zahar, eu am pus 180 g

- 3 portocale

- 90 g unt topit, in reteta era 180 g, dar mie mi- s-a parut enorm de mult

- 75 g migdale macinate

Se omogenizeaza faina, zaharul, migdalele macinate, untul din frigider taiat cubulete si coaja rasa de portocala.Se framanta cu varfurile degetelor, pana rezulta un aluat nisipos, se adauaga apoi oul, si jumatate din sucul de la portocala.Eu am pus si putina sare.Daca trebuie se adauga sucul de la portocala intreaga.Eu asa am facut.Se formeaza o bila, se inveleste in folie transparenta si se baga la frigider pentru cel putin 30 min.
Pentru umplutura se spala portocalele, se rade coaja si se stoarce sucul.Ouale se bat cu zaharul si cu sucul de portocale.Se pun pe foc si se lasa sa fiarba la foc mic, cam 10 min, amestecand intruna.Se trece printr-o sita, eu n-am mai trecut, se adauga untul topit si putin racit, apoi migdalele macinate.
Se scoate aluatul din frigider, se intinde in tava unsa si tapetata, se inteapa cu furculita, si se baga la cuptor, pana se coace pe jumatate.Se scoate se pune crema si se mai lasa 20 minute.

Faina, migdalele, zaharul si sarea.



Se adauga oul si sucul de portocale.



Bila de bagat la frigider.



Ouale cu zaharul, sucul si coaja de portocale.



Aluatul intins in tava.Trebuie lipite bine marginile pentru ca la cuptor au tendinta de a pica.



Crema omogenizata cu untul topit si cu migdalele macinate.



Aluatul scos din cuptor si pusa crema.



Si tarta.



Mai de aproape.



E foarte, foarte buna.I-a placut si domnului Mitu.

17 comentarii:

  1. mi-ar place mult si mie dupa cum arata,nu numai domnului,felicitari,arata ca la cofetarie

    RăspundețiȘtergere
  2. da,normal ,tot trebuia sa faci tu o bunaciune!te salut si te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunteti tare, tare dragute si multumesc mult.
    Pup Iepu plimbaret prin Copou.
    Va pup pe toate si va doresc o zi minunata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce minunatie, ma distrugi cu atatea bunatati!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce totala esti.Asa-mi place de tine.
    Nu te distrug, te-astept pe la mine sa le gusti.
    O zi faina sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vai,micule gatesti adevarate delicii culinare:)cu asta m-ai lasat masca,arata demential,nu mai zic ca o fac,ca nu mai ajung...inca mi-a ramas gandul la praji cu morcov...

    RăspundețiȘtergere
  7. Micutule......iar ma dai gata!!!!
    Felicitari pentru asa o frumusete!!!!
    Sa ai o zi buna!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc mult.Sunteti foarte, foarte dragute de fiecare data.Multumesc.
    Va pup si va doresc o zi frumoasa in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce buna trebuie sa fie, am trecut-o si eu pe lista. Imi place prezentarea. O zi frumoasa in continuare

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc mult.Ma bucur foarte tare ca-ti place.
    O dupa amiaza placuta iti doresc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Waw, ce bine poate sa arate! Foarte apetisanta. Pai cum sa ma apuc eu de cura de slabire cand ma tentezi cu asemenea bunatati p0e care normal, vreau sa le incerc?

    RăspundețiȘtergere
  12. Binenteles ca si mie-mi place. Daca are portocale si migdale, m-ai dat gata. O seara placuta, pupici.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sunteti voi foarte dragute, multumesc.
    Criss, tu n-ai navoie de nicio cura de slabire.
    Ghiocel ma bucur tare mult ca-ti place.
    Sa aveti o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  14. daca ajung in Tg Mures pot sa te vizitez?bag seama ca faci numai bunatati pentru oaspeti.pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  15. Sarah te astept cu mare drag.Ma bucur ca-ti place ce gatesc.
    Deci ma suni inainte de a sosi, da ?

    RăspundețiȘtergere