vineri, 21 octombrie 2016

Brownie cu crema de cocos si branza



Foarte pe placul nostru au fost aceste brownies.Cu multa ciocolata si cocos, n-aveau cum sa nu fie.Copiii in schimb nu s-au inghesuit.Ei mai mult prajitura cu mere, cu branza, fursecuri, alea, alea.
Noi cei mari insa suntem mari fani si bounty, prajitura pe care ma tot pregatesc s-o incerc.
Reteta de acum de pe lecker.dehttp://www.lecker.de/schokoschnitten-mit-kokoscreme-und-granatapfelkernen-34985.html.



- 300 g ciocolata semiamaruie, eu pun cu 60% cacao

- 250 g unt

- 7 oua

- 1 pachetel zahar vanilat, eu pun o lingura mare plina de zahar vanilat facut de mine

- putina sare

- 450 g zahar

- 350 g faina

- 2 lingurite praf de copt, eu pun din ala luat de la DM fara nitriti

- 10 foi de gelatina

- 750 branza de vaci

- 400 g lapte de cocos

- 250 g frisca

- chipsuri de cocos si seminte de rodie pentru decorat

Untul si ciocolata rupta bucatele se pun pe baie de abur pana se topesc. Ouale se bat spuma cu zaharul vanilat, cu 300 g zahar ( eu am pus cam 200 g ) si cu sarea. Se omogenizeaza faina impreuna cu praful de copt. Ciocolata si untul topite se adauga la crema de oua si se amesteca. Se adauga si faina cu praful de copt si se omogenizeaza. Se toarna aluatul in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, si se baga la cuptor. Se scoate prajitura si se raceste. In jurul prajiturii se pune un brau mai inalt facut din folie de aluminiu. Branza se amesteca cu zahar, dupa gust, cu laptele de cocos, si se amesteca. Se inmoaie gelatina, se topeste pe baie de abur si se adauga in crema de branza. Se pune putin la rece si se bate frisca. Cand crema incepe sa se intareasca se adauga frisca batuta. SE pune crema peste prajitura si se baga la frigider ca sa se intareasca. Se orneaza cu chipsuri de cocos si cu seminte de rodie.

aici pozele















Un comentariu: