luni, 9 mai 2016

Muffins cu caise



Dupa ce am facut muffinsii cu capsuni, mi se redeschise apetitul de ei, asa ca vroiam unii cu ciocolata si capsuni. Dar cum de la idee, pana la fapta, a trecut ceva timp, n-am mai gasit capsuni, in schimb aparusera caisele. Pentru ca tot incerc retete noi, am facut baza dupa o reteta de pe arta culinara, dar nu e chiar ceea ce vroiam eu. Data viitoare incerc alta. Poate am gresit eu ceva.  Acum sa nu va inchipuiti ca n-au fost buni, as minti, dar eu vroiam altceva, si ma refer doar la baza muffinsilor, pentru ca toppingul a fost super bun.

pentru muffins

- 85 g ciocolata neagra

- 30 g cacao

- 250 ml cafea fierbinte

- 120 g faina

- 150 g zahar

- 6 linguri ulei

- 2 oua

- 2 lingurite zeama de lamaie

- 1 varf de lingurita sare

- 1 varf de lingurita bicarbonat de sodiu

- 1 lingurita esenta de vanilie

pentru topping

- 200 g branza philadelphia

 - 75 g unt moale

- zahar pudra dupa gust

- 3 linguri piure de caise

pentru piureul de caise

- 6 caise coapte

- zahar dupa gust

Pentru muffins se pun ciocolata rupta si cacaoa intr-un vas, iar peste se toarna cafeaua fierbinte. Se amesteca pana se dizolva ciocolata si se pune la racit. Separat se amesteca faina, zaharul, sarea si bicarbonatul. In amestecul racit de ciocolata se adauga ouale uleiul, zeama de lamaie esenta de vanilie, apoi amestecul de faina. Se coc muffinsii, si se lasa la racit. Eu am pus in fiecare muffins si un pic de piure de caise. Pentru piureul de caise, am curatat fructele de coaja si le-am pus pe foc cu zahar, doar pana se inmoaie putin. Cand am pus muffinsii in tava, am pus cate jumatate de aluat, apoi doua lingurite de piure, si din nou aluat. Pentru topping se amesteca branza cu zaharul si untul moale, si cu trei linguri de piure. Se pune toppingul peste muffinsii reci, apoi se orneaza cu restul de piure.

muffinsii








3 comentarii:

  1. Arata fantastic!! Dar nu a iesit baza prea amara? Si cafea si cacao si cioco? Nu am incercat si nu stiu sau compenseaza crema dulce si caisele ? Oricum arata foarte bine . Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult, Gaby. Nu, amare nu mi s-au parut, dar nu era chiar ceea ce vroiam eu.Crema compenseaza mult. Te pup si eu si-ti doresc sa ai o zi excelenta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine si totusi cred ca nu-i rea deloc la gust. O duminica placuta...te pup!

    RăspundețiȘtergere