luni, 25 aprilie 2016

Prajitura cu rabarbar si crema



Despre faptul ca ne place rabarbarul, si despre cum l-am descoperit am mai povestit. Acum insa datorita Agathei, prietena mea, am descoperit o reteta exceenta, cea mai buna prajitura cu rabarbar facuta de mine, pana acum.
Reteta de la prietena mea Agatha.

pentru aluat:

- 225 g branza grasa, cremoasa de vaci, eu iau de la magazin si o scurg putin in tifon, nu e bine sa fie nici din aia din piata prea uscata

- 120 g zahar

- 9 linguri lapte

- 9 linguri ulei

- coaja rasa de la o lamaie

- 450 g faina

- 1 pachetel praf de copt

- 1 varf de cutit sare

pentru umplut

- 800 g rabarbar

- 2 linguri zahar

- 1 lingura zahar vanilat

pentru crema

- 60 g zahar

- 250 g smantana mai groasa

- 2 oua

- 1 lingura zahar vanilat

Se curata rabarbarul si se taie bucati de 1 cm. Se presara cele doua feluri de zahar, si se lasa sa stea. Intre timp se prepara aluatul. Se amesteca ingredientele pentru aluat, apoi se ia 2/3 din el si se intinde in tava unsa si tapetata. Se presara foarte putin pesmet, merge si fara, si se pun bucatile de rabarbar fara zeama. Peste fructe se toarna crema, facuta prin omogenizarea smantanii cu ouale si zaharul. Din restul de aluat se fac gratii, se pun peste crema si se baga prajitura la cuptor, pana se aureste.

asta e super buna prajitura cu rabarbar. inainte de a fi bagata la cuptor





iar aici scoasa din cuptor






de aproape





4 comentarii:

  1. Pe la mine in zona nu am vazut rabarbaro ...desi se gaseste in Italia. Cred ca as putea face cu piersici sau alte fructe. Imi place reteta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Merge cu siguranta cu orice fructe, Nico. Eu vreau neaparat sa o fac cu visine. Ma bucur mult ca-ti place, te pup si-ti doresc o duminica excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua. Puteti sa-mi spuneti ce dimensiune are tava, pentru aceasta prajitura? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Din pacate ne-am mutat si tava nu e aici sa o pot masura, dar din cate tin minte are cm 26x32 cm.Imi pare rau ca am vazut doar azi intrebarea dar scriu petru ca s-arputwa sa nu fie totusi prea tarziu.E excelenta prajitura, si mi-ar place s-o incerci.
    Weekend placut iti doresc !

    RăspundețiȘtergere