marți, 3 iunie 2014

Prajitura turceasca cu gris si iaurt




Am gasit aceasta minunata reteta tot pe blogul cafe da nysa  doar ca dintr-o anumita cauza ( ceva script, doar ca eu u ma pricep deloc ) nu pot naviga pe blogul asta decat tare greu. De asta nu reusesc sa pun pagina cu subiectul.
La noi au mare trecere prajiturile cu gris, asa ca n-am stat deloc pe ganduri. Am facut insa o modificare la sirop, in loc de apa am pus suc proaspat stors de portocale si mandarine, si zaharul l-am cam redus.

pentru aluat

- 500 g iaurt grecesc

- 4 oua

- 150 g zahar

- semintele dintr-o pastaie de vanilie

- 125 g unt

- 500 g gris

- 1 pachetel praf de copt

- unt pentru uns tava

- pesmet pentru tapetat

pentru sirop

- 500 g zahar, eu am pus cam 250 g

- 3/4 l apa, eu am pus 500 ml suc de portocale si mandarine si restul apa

pentru pus deasupra alune, migdale, fistic tocat, cocos ras

Iaurtul, oaule, zaharul si vanilia se amesteca. Se pune apoi untul topit si racit. Se omogenizeaza bine, pana se topeste zaharul. Grisul si praful de copt se adauga si ele la aluat. Se coace in tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
Pentru sirop se fierbe apa, sucul si zaharul pana se ingroasa. Siropul rece se toarna peste prajitura calda. Se serveste presarata cu cocos, alune sau migdale tocate. Eu marturisesc ca si fara este tare buna. Desi pentru poza am pus si eu semintele respective.



cam asta e prajitura




de aproape




si sectiune



4 comentarii:

  1. E foarte rapida si cred ca-i delicioasa! Imi plac prajiturile cu iaurt si scaldata cu atata sirop e foarte invitanta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Excellent article! We will be linking to this great
    post on our website. Keep up the good writing.

    Stop by my page; adobe photoshop cs6 serial number generator

    RăspundețiȘtergere