vineri, 20 septembrie 2013

Bastonase de paine umplute cu branza




Va plac aluaturile dospite, sarate cu diverse umpluturi ? Noua ne plac mult de tot si ca urmare imediat ce am vazut reteta asta, am si incercat-o.
Mi-au iesit niste chestii minunate pe care am sa le repet cu siguranta mai ales sunt bune si pentru copii.
Reteta de pe blogul http://www.girlversusdough.com/

pentru aluat

- 180 ml apa calduta

- 2 lingurite rase zahar

- 2 1/4 lingurite drojdie uscata, eu am pus un pliculet intreg de drojdie uscata si asa fac si data viitoare pentru ca prea bune au iesit

- 2 linguri ulei de masline

- 250 g faina ungureasca  tip BL55 am folosit eu, data viitoare fac cu faina integrala

- 3/4 lingurita sare

- 1 lingura faina de malai

pentru umplut

- 100 g mozzarella rasa

- 100 g branza cheddar rasa

- 100 g edam

- 2 linguri bune de branza asiago

- 1 lingurita praf de usturoi

- putina sare

- 1/ lingurita fulgi de patrunjel, eu nu am pus, dar daca ii gasiti pe undeva spuneti-mi si mie va rog

- eu am pus si ceapa ciorii

la umplutura, parerea mea, e bine sa fie branze care nu se intaresc atunci cand  bastonasele, se racesc
data viitoare poate fac cu telemea, cantitatile la branza eu le-am pus dupa ochi

Se pune intr-un bol mai mic apa calduta cu zaharul si deasupra se presara drojdia. Se lasa cam 10 min sau pana cand incepe sa faca bulbuci. Se adauga si uleiul. Intr-un castron mai mare se amesteca faina cu sarea iar in mijloc se face o gropita. Se adauga apoi treptat amestecul cu drojdie si se framanta pana iese un aluat elastic. Se formeaza o bila se pune intr-un vas, se acopera cu folie pentru ca sa nu se usuce si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. In reteta scria cam 1 h 1/2. La mine a mers mai repede, poate de ce am pus tot plicul de drojdie, care de fapt corespundea la 500 g faina, dar data viitoare fac la fel. Se imparte aluatul in doua, se presara putina faina de malai, se intind doua dreptunghiuri, se umplu, se pliaza si se taie bastonasele, apoi se mai presara branza deasupra. Se coc pana se auresc.
Pentru umplutura se amesteca ingredientele.

aluatul intins si presarata branza



 pliat si taiat, presarat din nou cu branza



gata copt


si bastonasele de aproape


7 comentarii:

  1. foarte interesanta reteta...o notez si eu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bunatate...si cum miros, mai ales!! Cam putine, trebuie dublata sau triplata reteta, altfel iese scandal la noi...hi,hi...puup

    RăspundețiȘtergere
  3. Dia, cu foarte mare drag te servesc.Poate ajungi in Mures.
    Te pup.
    Ma bucur mult ca-ti place Adnia, sunt foarte bune.
    Liana, eu am facut o tura vineri, iar duminica le-am repetat. Mai bine faci doua ture din start.Pupici lui Tudor.
    Seara faina va doresc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Astea cu siguranta ar fi pe placul lui Alex.

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunate tre' sa fie! Faina de porumb e malai sau amidon de porumb? Te intreb pt ca iti dai seama ca se vor face curand..
    Va pupacim pe toti :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Criss, data viitoare sunteti invitati.Pupici lui Alex.
    Vale, is super bune, stii ca sunt sincera.Nu, nu e amidon, e chiar faina de porumb. Daca te uiti atent in prima poza se chiar vede pe blat. Ma bucur mult ca vrei sa le faci, sigur o sa le placa lui Andy si Biculina.Pupam si noi cu mare drag gasca.

    RăspundețiȘtergere