luni, 28 ianuarie 2013

Tarta Principelui Puckler



Impropriu spus, intrucat a Principelui Puckler este inghetata. Inghetata in trei culori, vanilie, ciocolata si fructe, capsuni/zmeura. Apoi a aparut tortul Principelui Puckler, un blat maro si trei creme, asa cum am spus la inghetata. Iar ca o derivata e tarta, care ne-a placut foarte, foarte tare.
Reteta din " secretele bucatariei ".

pentru blat

- 200 g faina

- 150 g unt rece din frigider

- 50 g zahar

- un varf de cutit sare

- un galbenus de ou

pentru creme

- 600 g branza de vaci

- 500 g mascarpone

- 5 oua

- zahar dupa gust

- 3 linguri bune amidon

- 200 g capsuni pasate

- 200 g ciocolata, eu am pus 100 g cu lapte, 100 g amaruie

- miezul de la o pastaie de vanilie, eu nu am pus

Pentru blat se amesteca faina cu untul taiat cubulete, cu zaharul, sarea si galbenusul. Se intinde foaie si se pune in tava tapetata cu unt si faina. Se baga tava cu aluatul la frigider, pana cand se prepara umplutura.
Pentru umplutura se amesteca 500 g branza de vaci cu mascarpone, cu zahar dupa gust, cu amidon, si cu cele 4 galbenusuri. Se imparte crema in trei.Intr-o parte se adauga capsunile pasate, in a doua se adauga ciocolata topita, iar in ultima restul de branza de vaci si ultimul galbenus. In crema galbena se pune si miezul pastaii de vanilie.  Se bat spuma albusurile si se impart in trei, adaugandu-se in cele trei creme. Se scoate aluatul din frigider, se presara putin pesmet si se pun cele trei creme. Se baga la cuptor si se lasa pana se coace.


ingredientele pentru aluat



aluatul in tava gata de bagat la frigider


cele trei creme, eu le-am facut separat dar e mai bine sa se faca deodata si apoi sa se imparta


in prima parte am adaugat capsunile pasate, eu le-am pasat cu furculita, dar e mai bine cu blenderul


asa arata crema


in a doua am adaugat ciocolata topita


cam asa arata


iar in ultima parte am pus branza ramasa si un galbenus


asa arata crema de vanilie


aluatul scos din frigider presarat cu pesmet


pusa crema vanilie



apoi cea de capsuni


apoi cea de ciocolata


eu nu am adaugat in creme albusurile batute desi ar fi fost mai bine daca le adaugam, se intindeau mai usor cremele, iar la felie s-ar fi vazut mai frumos

 se baga la cuptor pana se aureste blatul,iar cremele se incheaga

aici tarta gata coapta


felia


si sectiunea




8 comentarii:

  1. Un adevarat deliciu! Cele trei creme combinate sunt un rasfat nu gluma!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa mor daca am auzit de Pucker asta, dar n-avea gusturi rele deloc!! Faina de tot tarta! pupici multi!

    RăspundețiȘtergere
  3. arata tare bine...si m-as infige putin in cremele alea:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Adnia multumesc, cu drag te-as servi.
    Adina, ma bucur mult ca-ti face cu ochiul.
    Paula multumesc, e chiar foarte buna.
    Liana nici eu nu auzisem, dar tarta e buna.Pupic lui Tudor.
    Asa e Any, e foarte cremoasa.
    Multunesc Haplea.
    Va pup si va doresc o seara faina.

    RăspundețiȘtergere